schoolvoorstelling THEATER

De Mannschaft

JOHN&JANE

3e en 4e jaar

Na de eerdere succesvolle passage van ‘Dethleff’ maakt De Mannschaft een nieuwe voorstelling voor jongeren: ‘JOHN&JANE’.

‘JOHN&JANE’ wordt een gevoelige, humoristische roadtrip door het hoofd van een jonge mens genaamd de puber. Verwacht u aan een dwaaltocht door de donkere krochten van diens hersenspinsels en maak kennis met de demonen die daar leven.

John en Jane, twee jonge mensen die, blijkbaar in tegenstelling tot al hun leeftijdsgenoten, niet weten wie ze zijn, gaan op een queeste om een antwoord op de prangende vraag ‘wie ben ik?’ te vinden. Ze zijn niemand, vinden hun eigen naam lelijk/niet van toepassing op zichzelf en noemen zichzelf daarom John en Jane Doe, omdat dat beter klinkt dan X en Y of ‘hey jom’.

Hun spreekwoordelijke pad ligt bezaaid met obstakels, angsten en demonen. Ook al vinden deze twee vreemden zichzelf misschien niet, ze hebben in ieder geval wel al elkaar gevonden.

‘JOHN&JANE’ wordt een voorstelling over het verdwalen van een jonge mens in een veel te grote wereld. Over de afwezigheid van een identiteit, over iemand zijn, over Dionne Warwick, over geluidloos wenen, over kinderbueno’s, behangpapier, over rozengeur, over maneschijn, over bang zijn van alles, of toch veel.

Spel: Lien Thijs en Pieter-Jan De Wyngaert
Concept, tekst en regie: Stijn Van de Wiel en Michai Geyzen
Spel: Lien Thijs en Pieter-Jan De Wyngaert
Scenografie en kostuums: Laura Wallrafen
Lichtontwerp en technische leiding: Thomas Stevens
Beeld: Charlotte Wouters
Met dank aan de Warande Turnhout