schoolvoorstelling FILM

Jojo Rabbit

Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

1e t.e.m. 7e jaar

Jojo - 10 jaar oud en lid van de Hitlerjugend - woont alleen met zijn moeder sinds papa verdween. Op zoek naar steun en gezelschap vindt de jongen een denkbeeldige vriend in zijn grote held Adolf Hitler. In Jojo’s fantasie spelen ze samen, gaat Adolf mee op avontuur en krijgt hij van zijn mentor belangrijke levenslessen. Die rare fantasie botst frontaal met een nieuwe gebeurtenis in zijn leven: een Joods meisje dat bij hen thuis onderduikt.

De manier waarop regisseur en acteur Taiki Waititi (o.a. ‘Hunt for the Wilderpeople’) gestalte geeft aan een van de grootste boosdoeners van de moderne tijd, overtreft alles. Humor is de beste manier om foute helden, grote waarheden en autoritaire regimes onderuit te halen. Net wanneer je denkt dat deze komische satire met alles de draak steekt, ontdek je achter die façade een teder verhaal met een indringende boodschap.

De film is gebaseerd op de roman ‘Caging Skies’ van schrijfster Christine Leunens. 

Spel: Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzi, Scarlett Johansson, Sam Rockwell, Taika Waititi, Rebel Wilson, Stephen Merchant en Alfie Allen
Regisseur: Taika Waititi