te gast THEATER

AFGELAST | Ben Segers, Rilke Eyckermans & Dominique Mondelaers

Fetskeu

Fetskeu (ook wel fausse keu genoemd): een misstoot die een kets veroorzaakt bij het biljarten. Overdrachtelijk: een verkeerde handeling, een miskleun, een misser, een afschamper, ook gebruikt in de voetballerij.

De broers Ronny en Franky Verbinst gaan wekelijks bowlen in Eurocity 2000. De geur van een portie warm gemengd, verschaald bier in halve literglazen, veelkleurige reclamefilmpjes op de schermen, nepkaarslichtjes op tafel, … Kortom, de sfeer van een plek waar het om commerciële redenen gezellig moet zijn.

De bowlingvreugde bij de broers Verbinst staat op een laag pitje. De broers hebben vooral een hobby nodig die hen terug samenbrengt. Bowling is om praktische redenen het makkelijkst.

Franky wil hun vaste bowlingavonden nieuw leven inblazen en heeft hen ingeschreven voor een tornooi voor gemengde ploegen. Niet evident voor twee single mannen. Maar dat is buiten Franky en vooral Tinder gerekend. Katja gaat komen …

Oké, dit lijkt verdacht veel op het startpunt van groteske billenkletserij, maar net als een bowlingbal kan het plots allemaal een onverwachte richting uitgaan. De gehoopte strike komt toch nog in de goot. Toejuichingen en schouderklopjes blijven uit. Maar daar is alweer een nieuwe bal!

Met: Ben Segers, Rilke Eyckermans, Dominique Mondelaers