THEATER

Jan Decleir, Het Banket, I SOLISTI & Vlaams Radiokoor

Landru

Een spannend portret van een gruwelijke grappenmaker

Het Banket, I SOLISTI en Vlaams Radiokoor brengen een theaterconcert waarin de bekende seriemoordenaar Henri Désiré Landru wordt opgevoerd.

Deze burgerman, echtgenoot en vader van vier had een buitengewone aantrekkingskracht op vrouwen. Hij lokte 283 vrouwen, vooral weduwen die hun man verloren hadden in de Grote Oorlog. De rijksten onder hen beloofde hij de hemel, maar hij deed hen uiteindelijk verdwijnen in zijn oven. Niets bleef er over van zijn slachtoffers, behalve hoge stapels kleren en andere vrouwelijke toebehoren en een berg as.

De enige getuige van zijn gruweldaden is Landru zelf. Maar hij lost geen woord en weerlegt, vaak op geestige of zelfs komische wijze, iedere aanwijzing die hem aanduidt als dader. Het proces over zijn gruwelijke daden was zo hilarisch dat het soms meer weg had van een komedie: “Het is hier geen theaterzaal, monsieur Landru!”.

Het geheim van Landru zal wellicht nooit helemaal onthuld worden, maar in deze voorstelling krijg je een spannend portret van een gruwelijke grappenmaker.

Spel: Jan Decleir, en daarnaast (mogelijk) een tweede acteur: n.t.b.
Musici: 2 zangers VRK, 3 musici van I SOLISTI               
Bezetting VRK: 2 sopranen
Bezetting I SOLISTI: (bas)klarinet, fagot, trombone
Concept en tekst:  Het Banket
Muziek: Frederik Neyrinck
Een coproductie van Het Banket, I SOLISTI en Vlaams Radiokoor