MUZIEK

Circo Maximo

Een band met een slag aan …

Coronaproof Cultuurcafé in’t CC

Vijf veertigers uit het Heistse met een gezamenlijk verleden tot in de pampertijd, een uitgeweken Bruggeling en een ‘jonkie’ met een oude ziel. Muzikale ervaringen in rock, folk, bluegrass, country, klassiek en zelfs dance gecombineerd tot iets wat de band zelf omschrijft als ‘Belgicana’. Een band waarin zelfs het ‘jonkie’ ondanks zijn 30 jaar al 15 jaar podiumervaring heeft. Dat, en meer, is Circo Maximo.

Circo Maximo begon als instrumentaal folk-duo in 2011. In 2020 staat er een band van zeven muzikanten die op het album ‘Bataklank’ dat eind 2019 werd uitgebracht verder gaan dan die traditionals waarmee ze begonnen. De teksten zijn eigentijds, soms met een randje geschiedenis, én in het dialect waarin ze zich thuis voelen: het Zuid-Kempisch. Voeg dit samen met een eerder ongewone combinatie van instrumenten (denk: doedelzak – resonator of banjolele – stoofbuis… jawel…) en je komt tot een geheel dat niet enkel de pure folk-liefhebber kan smaken.

In mei 2019 won Circo Maximo, tussen opnames van ‘Bataklank’ door, het Utrechts Kleinkunst Festival in het Schiller Theater. Volgens de jury omwille van “hun aanstekelijke energie en de muziek die perfect past bij de teksten”. Voor de band was het een aparte ervaring: “Een zaal vol Nederlanders in hun beste Kempisch dialect ‘ge leeft mor ene kiejer’ horen zingen… het doet iets met een mens!”

Op 8 december 2019 bracht Circo Maximo ‘Bataklank’ uit, hun eerste full album. De band werkt hiervoor verder op het elan van hun EP ‘Belle Gigue’ uit 2017. Beide releases werden in eigen beheer opgenomen en de meeste nummers werden door de band zelf geproducet.

Arne Troffaes: viool
Bert Schoovaerts: zang, gitaar, ukelele en banjolele
Erik Meuris: zang en percussie
Henk Dom: gitaar en resonator
Jorn Torfs: zang, doedelzak, mandoline en low whistle
Kristof Van Herck: cajon, percussie en stoofbuis
Sven Lens: bas

 • ZA 17/10/2020 - 20:30 KOOP TICKETS Wachtlijst
 • Basis € 5
 • Organisatie - Staminee De Living i.s.m. CC Zwaneberg
 • Blauwe zaal
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 • Voor onze cultuurcafés bouwen we de Blauwe zaal om naar een intieme ‘bubbelsetting’. Voor elke bubbel wordt een tafel voorzien. Drankjes worden geserveerd aan tafel.

 •