MUZIEK

AFGELAST | Dave Gisler Trio Feat. Jaimie Branch

Coronaproof Cultuurcafé in’t CC

De Zwitserse gitarist Dave Gisler is in onze contreien vooral gekend van de boeiende band Pilgrim, die begin 2019 ook in Hnita Jazz Club @ Bergola speelde. Sinds vorig jaar werken Gisler en zijn trio samen met niemand minder dan de Amerikaanse toptrompettiste Jaimie Branch. Een ontmoeting die voor muzikale gensters zorgt.

Dave Gisler studeerde o.m. drie jaar lang met voorbeeldgitarist Kurt Rosenwinkel. In 2017 stichtte hij zijn eigen trio, een vrijdenkend ensemble dat een rauwe rockenergie afwisselt met meer gevoelige en lyrische passages. Die combinatie zit ook Jaimie Branch als gegoten. Onder haar inspiratiebronnen noemt ze zowel Miles Davis en Chet Baker als Albert Ayler, Wu-Tang Clan en Pixies. Branch maakte aanvankelijk naam in avant-gardemiddens, en brak vervolgens met haar project Fly or Die ook door bij een ruimer publiek. Haar album ‘Fly or Die II: Bird Dogs of Paradise’ (International Anthem Recording Co.) werd onlangs door Klara bekroond als beste internationale jazz-cd van het jaar.

Het Dave Gisler Trio ft. Jaimie Branch toert ter gelegenheid van de release van het album ‘Zurich Concert’ op het immer spannende Zwitserse label Intakt Records.

Jaimie Branch: trompet
Dave Gisler: gitaar
Raffaele Bossard: contrabass
Lionel Friedli: drums

Met de steun van de Vlaamse overheid en Delen Private Bank.

 • DO 03/12/2020 - 20:30 AFGELAST
 • Basis € 16
  Hnita-leden € 14
 • Organisatie - Hnita Jazz Club i.s.m. CC Zwaneberg
 • Blauwe zaal
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 • Voor onze cultuurcafés bouwen we de Blauwe zaal om naar een intieme ‘bubbelsetting’. Voor elke bubbel wordt een tafel voorzien. Drankjes worden geserveerd aan tafel.

 •