MUZIEK

Jaouad

Messias

Cultuurcafé in ’t CC

Jaouad Alloul is zanger, acteur, theatermaker en lgbtq-activist. Zijn missie is om mensen via kunst en dialoog met elkaar te verbinden.

Eind 2019 stelde Jaouad zijn allereerste ep ‘#Messias’ voor in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. In het voorjaar van 2021 verscheen zijn eerste volledige album onder de vrijwel identieke titel ‘Messias’. Met zijn zeskoppige liveband, waarvan de jonge Heistenaar Wout Helsen deel uitmaakt op drums, houdt Jaoud halt in Cultuurcentrum Zwaneberg voor een try-out.

Net als Jaouad zelf, laat ook ‘Messias’ zich niet in een hokje wurmen. Het album bevat twaalf nummers die zich uiteenlopend als soul, pop, r&b en gospel laten omschrijven. De muziek wordt gedreven door een combinatie van spontane vondsten en melodieën die zich een weg recht naar uw oor wurmen.

De mens is steeds op zoek. Voor vele mensen wijst een Messias de weg naar antwoorden. Hoe groter en talrijker hun vragen, hoe meer welkom de bewegwijzering door een Messias. Nadat hij als jonge twintiger de islam de rug toekeerde, bleef Jaouad op zoek. Verschillende antwoorden markeerden zijn levensweg, verschillende vragen bleven zijn pad kruisen. Dit innige samenspel van vragen en antwoorden doorheen Jaouads leven vormt de ruggengraat van het album, voorbij aan het verlies, vol overtuiging.

Front/zang: Jaouad Alloul
Keyboards/muzikale leiding: Neil Akenzua
Bas: Daniel Menezes
Gitaar: Kaena Bervoets
Sax/stem: Manon Gögös
Drums: Wout Helsen

 • WO 20/10/2021 - 20:30 KOOP TICKETS
 • 1 uur 15 min.
 • Basis € 15
  Hnita-leden € 14
 • Organisatie - Hnita Jazz Club i.s.m. CC Zwaneberg
 • Blauwe zaal
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 • Voor onze cultuurcafés bouwen we de Blauwe zaal om naar een intieme ‘bubbelsetting’. Voor elke bubbel wordt een tafel voorzien.

 •