MUZIEK

Paul Michiels

Livestream i.h.k.v. de Week van de Belgische muziek

Paul Michiels begon zijn rijk gevulde carrière in de jaren zestig met zijn popgroepje Les Jeunes. In 1974 eerst met de band Octopus en in de jaren tachtig boekte hij zijn eerste solosucces met zijn hitsingle ‘Females’. Eind jaren 80 komt dan de grote doorbraak wanneer hij samen met Jan Leyers de succesvolle popgroep Soulsister opricht. In 1988 hadden ze samen een wereldhit met ‘The way to your heart’, een jaar later schopte de song het zelfs tot in de Billboard Top 100 in de Verenigde Staten. Er volgden internationale tournees met o.a. Joe Cocker en Sting. Ook de albums 'Heat', 'Live At Home', 'Simple Rule', 'Live Saving' en 'Swinging Like Big Dogs' halen steeds goud en platina.

Eind 1995 werd Soulsister (tijdelijk) ontbonden en begon Paul aan een succesvolle solocarrière. Eerst nog even aan de zijde van Robert Mosuse als The Big M’s, maar later helemaal solo. Ook in deze periode wist Paul weer het grote publiek te bereiken met zijn solo-albums 'Magic In the House', 'It’s A Gas' (samen met Jeroen D’hoe), 'Let’s You & Me' en 'A Singer’s Heart'. Hits als ‘Let Me Be Burned To Stone’ en ‘Forever Young’, een cover van Alphaville zitten in het algemene geheugen van het Vlaamse publiek. 'Ageless' is de titel van zijn laatste full album.

In het kader van de Week van de Belgische muziek speelt hij nu samen met Herve Martens (keys) en Jordi Geudens (drums) een online concert vanuit de schouwburg van CC Zwaneberg.