schoolvoorstelling FILM

Hallo wereld!

Nederlands gesproken

3e kleuterklas en 1e leerjaar

Wie ben ik? Heb ik pootjes? Hoe leer ik ademen? En oh ja … wat ik eet ik eigenlijk graag? Minstens tien verschillende diersoorten worden geboren, leven en overleven langs de rivier. De ransuil vliegt op en leeft z’n tweede leven ‘s nachts! De watervogel maakt zich onzichtbaar, doet de zeewierdans en vangt zo een vis. De ijsvogel zoekt naar een plekje in de zon. Ontdek wie de oeverbouwer is en maak kennis met een gigantische snoek, die op zoek gaat naar groot avontuur. En dan zijn er nog de moerasschildpad, de bosvleermuis en de vuursalamander. Samen juichen ze: “Hallo wereld!”

In dit fantasierijk debuut van papier-maché en stop-motionanimatie ontwaakt een levendige biotoop. Samen met de dieren ontdekken kinderen tijdens ‘Hallo wereld!’ stap voor stap de wereld.

Filmworkshop:
Spelenderwijs ontdek je hoe deze prachtige stop-motion film werd gemaakt.
Duik voluit in de prachtige landschappen van ‘Hallo Wereld!’ en ontdek hoe deze handgemaakte stop-motion film tot stand kwam. We experimenteren met stop-motion animatie, en laten een dier uit de film bewegen. We gaan ook aan de slag met krantenpapier om zelf een dier te maken, geïnspireerd op de creaties van de animatoren. Tot slot verdiepen we ons in de geluiden uit de film. Via een voice-over ontdekken we de naam en levensloop van elk dier, en we gaan zelf een filmfragment inspreken. Zeg jij ook “Hallo wereld”?
De workshop gaat door na de film op een datum in overleg met de school. Praktische afspraken worden in juni 2021 gemaakt.
Doelgroep: 3e kleuterklas en 1e leerjaar, max. 16 kleuters/leerlingen
Duur: 1 uur 30 min.
Locatie: in een ruim, leeg lokaal op school (zelfde lokaal bij meerdere workshops)

Regie: Anne-Lise Koehler & Éric Serre
Frankrijk (2019)