schoolvoorstelling FILM

Wiplala

Nederlands gesproken

1e en 2e leerjaar

Een klein mannetje is het. Geen kabouter maar een Wiplala. En zo heet hij ook. Wiplala woont in de kast, achter een pot pindakaas. Hij is niet groter dan een vinger en komt uit het land van de Wiplala’s, waar iedereen kan tinkelen, een soort toveren, maar hij vergeet steeds hoe hij de dingen weer terug getinkeld krijgt. Wanneer Johannes hem ontdekt, staat het hele huis op stelten. En als Wiplala de familie Blom net zo klein tinkelt als hijzelf, is dat het begin van een spannend avontuur. Zullen ze ooit weer 'normaal' worden?
Dankzij de strafste special effects komen de kleine Wiplala en zijn vrienden (uit het populaire boek van Annie M.G. Schmidt) schitterend tot leven in deze heerlijke speelfilm.

Filmworkshop: Speel met cameraperspectieven en acteer voor een green screen.
De film 'Wiplala' zit boordevol special effects en uitgesproken cameraperspectieven. Zo lijkt het alsof Wiplala echt maar één vinger groot (of klein) is. In de workshop spelen we met groter en kleiner worden. De deelnemers gaan actief aan de slag met kikker- en vogelperspectief en bootsen zelf een korte scène uit de film na. Veel scènes in de film werden opgenomen voor een green screen dat later via de computer werd ingevuld. De deelnemers gaan zelf ook acteren voor zo’n groen scherm, alsof ze net zijn ‘getinkeld’.
De workshop gaat door na de film op een datum in overleg met de school. Praktische afspraken worden in juni 2021 gemaakt.
Doelgroep: 1e en 2e leerjaar, max. 25 leerlingen
Duur: 2 uur 30 min.
Locatie: in een ruim, leeg lokaal op school (zelfde lokaal bij meerdere workshops)

Regie: Tim Oliehoek 
Met: Geza Weisz, Sasha Mylanus, Kee Ketelaar, Peter Paul Muller, Marjan Luif
Land : Nederland (2014)