DANS

Bollylicious

Bombay Express

Funky Indian Style

Bollylicious brengt een opzwepende Indische dansvoorstelling met veel humor, meeslepende muziek, kleurrijke kostuums en een goede dosis glitter and glamour. Dit Gents collectief brengt een originele interpretatie van de Bollywooddansstijl, waarbij authenticiteit en ambiance hand in hand gaan. Gesteund door Alain Platel wil Bollylicious deze energieke dansvorm, die een hoog 'feel good'-gehalte met zich meedraagt, meer onder de aandacht brengen en tot een hoger niveau tillen.

Ze werden gespot als aanstormend talent in de Gentenaar, Het Laatste Nieuws en de Theaterkrant. In de zomer van 2017 maakten ze hun Amerikaanse debuut op het Battery Dance Festival in New York, Manhattan. Hun danstechniciteit werd zelfs opgemerkt tot in India, met meerdere tournees tot gevolg. Daar vond men de kijk van deze jonge Europeanen op hun dansvormen heel innovatief. Bollylicious werd alom geprezen in het land dat hen zo inspireerde.

Bollylicious trad op in New Delhi voor Koning Filip en Koningin Mathilde, enkele ministers, de hele Belgische delegatie en meer dan 500 voorname Indische gasten. Verwonderd over de Belgische nationaliteit van de - authentiek uitziende Bollywood dansers - concludeerde Koning Filip met trots: “Dus de B van Bollylicious staat eigenlijk voor de B van België!”

Dans en choreografie: Tom Decuyper, Ayla Joncheere, Laura Neyskens en Julie Thomas
Productie: MaGenta vzw
Partners: Stad Gent, Provincie Oost-Vlaanderen, Les Ballets C de la B en De Centrale