FILM
Vanaf 8 jaar

Nomadland

Fern (Frances McDormand) is een kwieke zestiger die in haar opgedirkt busje doorheen de prachtige landschappen van Amerika reist. Om in haar levensonderhoud te voorzien, verricht ze seizoensarbeid, soms in een Amazon-fabriek, soms in lokale diners. Maar achter haar avontuurlijke levensstijl schuilt een diepgeworteld Amerikaans probleem: zestigers en zeventigers die in de nasleep van de economische crisis van 2008 hun inkomen en huis kwijtraakten, kunnen nergens anders terecht.

De film werd geïnspireerd door het gelijknamig non-fictieboek van schrijfster Jessica Bruder. Regisseur Chloé Zhao (‘The Rider’, ‘Songs My Brothers Taught Me’) bekleedde haar fenomenale film met niet-professionele acteurs, een kleurrijke community die Fern bijstaat down the road. Zhao’s wijdse landschappen en de melancholische pianomelodieën van Ludovico Einaudi creëren de perfecte post-coronafilm voor uitgehongerde wanderlustigen.

‘Nomadland’ werd in 2020 op het filmfestival van Venetië bekroond met de Gouden Leeuw, is de winnaar van twee Golden Globes voor Beste Film en voor Beste Regisseur en won in 2021 drie Oscars, waaronder die voor Beste film, Beste regie en Beste actrice met Frances McDormand.

Nederlands ondertiteld
Genre:  Drama
Regie:  Chloé Zhao
Acteurs: Frances McDormand, Gay DeForest, Patricia Grier
Verenigde Staten - 2020 - Engels gesproken

 • WO 20/10/2021 - 15:00 KOOP TICKETS
 • WO 20/10/2021 - 20:00 KOOP TICKETS Tickets beschikbaar vanaf 19 juni via CC Zwaneberg
 • 1 uur 48 min.
 • Basis € 6
  Vriend € 5,50
  VTK € 1,20
  (Online reserveren = 1 € korting)
 • Schouwburg
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 •