te gast MUZIEK

Tine en Pieter Embrechts

Tine en Pieter spelen in den hof

Den hof van de Embrechtsen was het muzikale epicentrum van waaruit Pieter en Tine (en ook hun broer Bert) hun eerste stapjes zetten in de wereld van de muziek… In het tuinhuis repeteerden de grote broers met hun eerste rockgroepen, werden met hun bandjes wereldberoemd in Mortsel, Hove en omstreken, terwijl de kleine zus aan de zijkant op een gitaarversterker met grote ogen zat te kijken en te luisteren terwijl ze dacht: “Dit wil ik ook”.

Pieter en Tine kwamen elkaar tijdens en na hun studies op Studio Herman Teirlinck geregeld tegen op het podium, eerst bij 'De Kakkewieten', dan bij 'De Embryo’s' en later bij 'El Tattoo del Tigre'. Maar de laatste jaren toch vooral weer... In den Hof.
Ze kochten twee huizen naast elkaar, delen ondertussen al 18 jaar lang een tuin, en in die tuin kwamen ze elkaar de voorbije maanden,door de lockdown, meer dan ooit weer tegen... en begonnen terug samen te zingen.

Op verzoek van en vriendin-verpleegster namen ze enkele liefdevolle liedjes op voor mensen die door ziekte aan hun bed gekluisterd waren en de reacties logen er niet om. Geestig, ontroerend en bezield blijken de stemmen van broer en zus een prachtige blend te hebben.
Dat ontging niemand en plots volgde een hele reeks interactieve, online-concerten en een zeer gesmaakte concertreeks op de Zomer Van Antwerpen 2020.

Met het muzikale vuur terug aangewakkerd staan ze samen op het podium met een greep uit Pieters Nederlandstalige repertoire, klassiekers uit Tines 'Jukebox 2020' en enkele prachtige Engelstalige covers.

Twee stemmen, één gitaar.