FILM
Vanaf 12 jaar

Tenet

in Schouwburg (ipv in openlucht)

De film 'Tenet' van Christopher Nolan is een sciencefiction- en actiemonument van de bovenste plank. Hét cinemaspektakel van 2020.

Slechts gewapend met één woord - Tenet - moet een geheim agent (John David Washington) de wereld zien te redden van de ondergang, reizend door een schemerwereld van internationale spionage op een missie die zich afspeelt buiten de bestaande tijd. Niet tijdreizen, maar Inversie. 

De prent is visueel oogverblindend en ook op het vlak van de personages zit alles goed. John David Washington en Robert Pattinson voeren de cast aan en schitteren naast een briljante Elizabeth Debicki en een sterke Kenneth Branagh. Kortom: dit is niet te missen cinema. 

 

"Tenet" werd geproduceerd door Emma Thomas en Nolan. Uitvoerend producent is Thomas Hayslip. Nolan's creatieve team bestond uit director of photography Hoyte van Hoytema, production designer Nathan Crowley, editor Jennifer Lame, kostuumontwerper Jeffrey Kurland, visual effects supervisor Andrew Jackson en special effects supervisor Scott Fisher. De muziek werd gecomponeerd door Ludwig Göransson. "Tenet" werd in zeven landen op locatie gedraaid.