CIRCUS/SPEKTAKEL

Rode Boom

Ongekende Evidenties

Het woord ‘toeval’ kan zoveel verschillende betekenissen hebben dat die elkaar opheffen en er enkel een lege ruimte overblijft. Kurt Demey, Joris Vanvinckenroye en Frederica Del Nero proberen in ‘Ongekende Evidenties’ het ‘toeval’ uit te dagen om een glimp van zijn bestaan te vangen. Het publiek komt terecht in een cross-over van theater, muziek en mentalisme waar toevalligheden zich ophopen tot magische ervaringen. 

Het bijzondere aan deze voorstelling is dat het mentalisme in de handen van het publiek ligt en dat we geen mentalist op de scène zien. Wat we wel zien is een virtuoze Joris Vanvinckenroye op zijn contrabas en Kurt Demey die probeert te begrijpen wat toeval en synchroniciteit is. Wat het publiek voelt, is dat de aarde stilletjes aan onder hun voeten wegglijdt terwijl ze zichzelf van de ene verbazing in de andere brengen. 

Concept, tekst, mentalisme, scenografie, acteur: Kurt Demey  
Concept, muziek: Joris Vanvinckenroye
Actrice, dramaturgie: Frederika Del Nero
Hulp regie: Cédric Orain 
Houtbewerking: Geronimo Garcia
Hulp bij audiotechnieken: Jan Verschoren
Creatie licht: Janneke Donkersloot
Subsidies: De Vlaamse Overheid (B) 
Coproducties: Theater op de Markt (B), La Villette (FR), CNAR le Boulon (FR) en MiramirO (B)
Residencies: Theater op de Markt (B), Destelheide (B), Mediterranean Dance Centre - Svetvincenat & Mala performerska scena / Festival novog cirkusa - Zagreb (CR), La Villette (FR), MiramirO / De Expeditie (B), CC de Spil (B), Animakt (FR), Kunstencentrum Diepenheim (NL) en CNAR Le Boulon (FR)