FILM
Vanaf 12 jaar

The Man who sold his Skin

Sam Ali is een jonge Syriër, gevoelig en impulsief, die naar Libanon vlucht, weg van de oorlog. Om verder naar Europa te kunnen reizen en met de liefde van zijn leven samen te kunnen zijn, accepteert hij zijn rug te laten tatoeëren door één van de meeste besproken hedendaagse kunstenaars ter wereld. Met een lichaam getransformeerd in een prestigieus kunstwerk, zal Sam ondervinden dat deze beslissing alles behalve vrijheid betekent. Al snel komt hij tot het besef dat hij meer dan alleen zijn huid heeft verkocht.

De Vlaamse kunstenaar Wim Delvoye zette in 2006 een enorme tatoeage op de rug van de Zwitser Tim Steiner en verkocht dat werk vervolgens voor veel geld aan een kunsthandelaar. Dit bijzondere verhaal inspireerde de Tunesische filmmaker Kaouther Ben Hania voor haar fascinerende film die genomineerd werd voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film.


Koen De Bouw, Monica Bellucci en Yahya Mahayni spelen de hoofdrollen, maar er is ook een kleine cameo voor Wim Delvoye zelf als verzekeringsagent.
Een bijzonder intrigerende film rond cruciale vragen als wat betekent het om mens te zijn? Is alles te koop? Wat is vrijheid en komt dit altijd met een prijs?

Nederlands ondertiteld, Arabisch, Engels, Frans & Nederlands gesproken
Genre: Drama 
Regie: Kaouther Ben Hania
Acteurs: Monica Bellucci, Yahya Mahayni, Koen De Bouw e.a.