MUZIEK

Partners In Jazz

Partners In Jazz is het soort band waarvan het DNA in hoge mate verwant is aan dat van de Hnita Jazz Club. Verwacht je aan een avondje stomende hard- en postbop, gebracht door een collectief van vijf topmuzikanten.

Tenorsaxofonist Eric Alexander en trompettist Wallace Roney Jr. vormen de frontlinie van de groep. Alexanders doorbraak kwam er in 1991, toen hij in de vermaarde Thelonious Monk International Jazz Saxophone Competition als tweede eindigde, na Joshua Redman. Hij nam sindsdien meer dan 40 (!) albums onder eigen naam op. Wallace Roney Jr. speelde ondanks zijn jonge leeftijd met legendarische jazzartiesten als Chick Corea en Ornette Coleman. Hij is de zoon van twee andere grote jazznamen, trompettist Wallace Roney en pianiste Geri Allen die beiden op te jonge leeftijd overleden.

Danny Grissett is een van de meest fijnzinnige én swingende pianisten van zijn generatie. De ritmesectie bestaat uit contrabassist Essiet Essiet en slagwerker Joris Dudli. Essiet maakte deel uit van Art Blakey &  The Jazz Messengers toen die in 1989 in de Hnita-Hoeve hun laatste concert op Belgische bodem gaven. Ook Dudli, de enige Europeaan in de band, speelde een aantal malen voor de Hnita Jazz Club, onder meer met het Vienna Art Orchestra.

Met: Wallace Roney Jr. (trompet), Eric Alexander (tenorsax), Danny Grissett (piano), Essiet Essiet (contrabas), Joris Dudli (drums)

 • DI 07/12/2021 - 20:00 KOOP TICKETS
 • Basis € 17,00
  Vriend € 15,00
  VTK € 3,40
 • Organisatie - Hnita Jazz Club i.s.m. CC Zwaneberg
 • Schouwburg
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 •