FILM/KINDEREN
Vanaf 9 jaar

De Gebroeders Schimm

Verwacht je aan een geestige griezelfilm voor de hele familie.

Last van spoken, klopgeesten of paranormale pest? De Gebroeders Schimm helpen je uit de nood. Waar monsters op de loer liggen, komen deze professionele spokenjagers in actie. Ze vangen alle griezels en sluiten ze voorgoed op, in de kast, kelder, of onder het bed. Tot ze dankzij het eigenzinnige meisje Lilith een nieuw bovennatuurlijk verschijnsel op het spoor komen. Samen met Lilith en haar vrienden gaan de Gebroeders Schimm het gevaarlijkste monster uit hun hele loopbaan te lijf, het monster dat zich in ieder van ons schuilhoudt.

Een geestige griezelfilm voor de hele familie, geschreven en vertolkt door de broers Michael en Andrew Van Ostade, die jarenlang de ritmesectie van de band School is Cool vormden. Michael Van Ostade regisseerde eerder de kortfilms 'Dance Macabre', 'Songs From The Outside' en 'Nigredo' en in 2018 zijn eerste langspeler 'Baba Yega: The Movie'. Met 'De Gebroeders Schimm' maakten de creatieve broers een leuke jeugdfilm over familie, vriendschap en leren omgaan met het kleine, donkere monstertje in ons allemaal.

Pers:
"De combinatie van swingende avonturen, een geslaagde sfeerschepping en woordgrappen uit de Kiekeboe-school werkt aanstekelijk. Het kind in mij is nooit bang geweest en de volwassene heeft goed gelachen." ★★★ - De Morgen
"Een aandoenlijk enthousiaste hutsepot van allerlei invloeden, van Spielberg tot Ghostbusters." ★★★ - Metro

Nederlands gesproken.
Genre: Familiefilm / Fantasy
Regie: Michael & Andrew Van Ostade
Acteurs: Naast de broers Michael en Andrew Van Ostade, zijn de hoofdrollen weggelegd voor Tine Embrechts, nieuwkomer Eva Luna Van Hijfte … en tal van spoken en monsters.
België (2021)

 • ZO 20/02/2022 - 15:00 KOOP TICKETS
 • 1 uur 48 min. + korte pauze
 • Basis € 6
  Vriend € 4,50
  VTK € 1,20
  (Online reserveren = 1 € korting)
 • Schouwburg
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 •