FILM/KINDEREN
Vanaf 9 jaar

Waar is Anne Frank

Anne Frank kan alles kwijt in haar dagboek. Wanneer ze erin schrijft, praat ze eigenlijk met Kitty, een denkbeeldige vriendin. Vele jaren later komt Kitty plots tot leven, in het hedendaagse Anne Frank Huis in Amsterdam. Kitty weet niet wat er gebeurd is met Anne en gaat op onderzoek uit.

Regisseur Folman wisselt het moderne Amsterdam af met flashbacks in het Achterhuis waar Anne en Kitty praten over filmsterren, joods zijn en de jongens op
school. In het innovatieve en kindvriendelijke scenario trekt de film parallellen tussen de huidige humanitaire crises en de levenslessen van Anne Frank.

Ari Folman is een visionaire filmmaker die in 2009 met 'Waltz With Bashir' een Oscarnominatie kreeg voor beste niet-Engelstalige film, wat uitzonderlijk is voor een animatiefilm. Net zoals toen is Folman persoonlijk verbonden met de materie van zijn nieuwste film: zijn ouders arriveerden in Auschwitz in dezelfde week als de familie Frank.

Pers:
"Gaan kijken is absoluut de boodschap. (...) Een prachtige animatiefilm." ★★★1/2 - Humo
"De animatie oogt fraai, de sfeer intrigeert en de toon is warm en genereus." ★★★ - Focus Knack
"Een fraaie, fantasievolle en warmhartige animatiefilm die een klassiek verhaal nieuw leven inblaast. Opdracht volbracht." - De Tijd

 

 

Nederlands gesproken.
Genre: Animatiefilm
Regie: Ari Folman 
(België/Frankrijk - 2021)

 • ZO 06/03/2022 - 15:00 KOOP TICKETS
 • 1 uur 39 min. + korte pauze
 • Basis € 6
  Vriend € 4,50
  VTK € 1,20
  (Online reserveren = 1 € korting)
 • Schouwburg
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 •