FILM
Vanaf 12 jaar

West Side Story

Remake van de musicalfilm uit 1961 en verfilming van de Broadwaymusical uit 1957 gecomponeerd door Leonard Bernstein

'West Side Story' is een filmmusical geregisseerd door Steven Spielberg en speelt zich af in 1957 in New York en toont het klassieke verhaal van heftige rivaliteit en jeugdige liefde.

Amerika, eind jaren '50. Twee straatbendes strijden om de macht in de buurt. Aan de ene kant staan de Sharks van Bernardo, met leden van Puerto Ricaanse afkomst, aan de andere kant de Jets onder de leiding van Riff. Wanneer Tony, een jongen van de Jets, en Maria, de zus van de leider van de Sharks, verliefd worden op elkaar weten ze dat hun liefde onmogelijk is. Maar elkaar vergeten lukt niet.

Een remake maken van een gouden klassieker houdt altijd een risico in, zelfs voor een filmgrootheid als Steven Spielberg. Maar de filmmaker bracht een prachtig eerbetoon aan de originele film én aan de bekende theater musicalversie. Met een ijzersterke cast corrigeert Spielberg de kritiek op de eerste versie dat latino-personages volledig door witte acteurs werden vertolkt. In de cast zit bovendien ook de legendarische (en ondertussen 90-jarige!) Rita Moreno die een Oscar kreeg voor haar vertolking van Anita in het origineel. West Side Story staat garant voor een charmante en oerdegelijke onderdompeling in de beste film tradities.

Pers:
"Spielbergs West Side Story balanceert prachtig tussen het oude en het nieuwe." ★★★★ - De Volkskrant
"Steven Spielberg heeft er iets heel bijzonders van gemaakt, zonder het hart van de originele productie aan te tasten." - Filmtotaal

Nederlands ondertiteld, Engels gesproken.
Genre: Musical / Drama
Regie: Steven Spielberg
Acteurs: Ansel Elgort, Rachel Zegler, Ariana DeBose, David Alvarez en Mike Faist
(Verenigde Staten - 2021)