FILM
Vanaf 14 jaar

The Worst Person in the World

Julie wordt bijna dertig, een leeftijd waarop je, volgens haar, toch zou moeten weten wat je wil in het leven. Maar het enige wat ze echt zeker weet, is dat haar huidige leven niet genoeg is. Vastbesloten méér uit het leven halen, zet ze een punt achter haar stabiele relatie met de succesvolle schrijver Aksel en staat ze open voor een nieuw avontuur met de jongere en knappe Eivind.

Actrice Renate Reinsve won in Cannes de Palm voor Beste Actrice voor haar heerlijke vertolking in deze bitterzoete film die een ode is aan de imperfectie van het leven. Het is de derde film in de zogenaamde Oslo Trilogie van de Noorse regisseur Joachim Trier, na ‘Reprise’ en ‘Oslo, 31 augustus’. In tegenstelling tot zijn vorige films brengt Trier deze keer geen confronterende cinema, maar een eigenzinnige, soms weemoedige romantische komedie met enkele visuele hoogstandjes. In 12 hoofdstukken die subtiel doorheen de tijd bewegen, schildert hij op magistrale wijze de onvolmaaktheid van het leven, met zijn ups en downs, met twijfels en overtuiging, vreugde en pijn.

Pers:
"Met verfrissende oprechtheid en fantasie verheft Joachim Trier het romantische genre naar zeldzame hoogtes. Actrice Renate Reinsve is een godsgeschenk." ★★★★★ - De Morgen
"Een schitterende, emotioneel rijke, grappige, maar inherent tragische en toch optimistische film." ★★★★ - De Standaard

Nederlands ondertiteld, Noors gesproken.
Genre: Romantisch drama
Regie: Joachim Trier
Acteurs: : Renate Reinsve, Herbert Nordrum , Anders Danielsen Lie, e.a.