FILM
Vanaf 12 jaar

House of Gucci

Biografisch misdaaddrama

‘House of Gucci’ is geïnspireerd op de schokkende ware gebeurtenissen rond het familie-imperium achter het Italiaanse modehuis Gucci. In een verhaal dat zich over drie decennia uitstrekt, komen liefde, verraad, decadentie, wraak en uiteindelijk ook moord voorbij. We zien hoe ver de familie bereid is te gaan in hun streven naar macht en om de naam van het befaamde modemerk hoog te houden.

1973. Maurizio Gucci, zaakvoerder en erfgenaam van het Italiaanse modehuis Gucci, trouwt met de flamboyante Patrizia. De naam Gucci staat wereldwijd synoniem voor stijl, luxe en schoonheid en het familie imperium is een bastion van macht en rijkdom. Maar achter de schermen is niet alles rozengeur en maneschijn. Wanneer Maurizio in 1985 Patrizia verlaat voor een jongere vrouw zet dit een verwoestend mechanisme van jaloezie en geldzucht in gang.

Als we alle Oscarnominaties optellen van de crew achter 'House of Gucci' dan kan het niet anders dan dat de verwachtingen hooggespannen zijn. Ridley Scott ('The Martian', 'Black Hawk Down', 'Gladiator', 'Thelma & Louise') verzamelende een intrigerende topcast met Adam Driver, Lady Gaga, Salma Hayek, Al Pacino, Jeremy Irons en een onherkenbare Jared Leto voor de verfilming van de schokkende verhalen achter het familie-imperium Gucci. Een meeslepend relaas van drie decennia van liefde, verraad, decadentie, wraak en uiteindelijk moord … Of hoever een familie zal gaan voor controle.

Pers:
"De film over de moord op Gucci is goed, zie!" ★★★1/2 - Humo
"Een rotentertainende film die 2,5 uur laat voorbijvliegen." - De Standaard
"Door de fijne vertolkingen en prachtige aankleding (want Scott) vliegen de tweeënhalf uur die House of Gucci duurt snel voorbij." ★★★1/2 - Filmtotaal
"Als Lady Gucci toont ze [Lady Gaga], na A Star is Born, dat ze de glamour en de acteercapaciteiten heeft om het ook in de film ver te schoppen." - Focus Knack

Nederlands ondertiteld, Engels gesproken.
Genre: Misdaad,Drama,Thriller
Regie: Ridley Scott
Acteurs: Adam Driver, Lady Gaga, Salma Hayek, Al Pacino, Jared Leto, Jeremy Irons