FILM
Vanaf 8 jaar

Petite maman

Frans drama

De achtjarige Nelly heeft net haar oma verloren en gaat samen met haar ouders naar oma’s huis om het leeg te maken. In de bossen rond het huis ontmoet Nelly op een dag een meisje dat een boomhut aan het bouwen is. Het meisje is ook acht jaar en lijkt heel erg op haar. Of ... lijkt ze eigenlijk niet nog meer op haar mama?

Na het wereldwijde succes van ‘Portrait de la jeune fille en feu’ draaide Céline Sciamma haar vijfde langspeelfilm in volle lockdown. Een film waarin de regisseur terugkeert naar haar roots voor een coming-of-age verhaal waarin de grenzen tussen heden en verleden vervagen. Het resultaat is een wondermooie, intieme film over herinneringen, vriendschap en echte ontmoetingen met je familie. 

‘Petite Maman’ ging in première op het (digitale) filmfestival van Berlijn en werd er unaniem laaiend enthousiast ontvangen door pers en critici.

Pers:
"Céline Sciamma heeft het genre van de tijdreis-sciencfiction heruitgevonden. Petite Maman is paranormale arthousecinema met een helend effect." ★★★★ - De Standaard
"Als uw ziel zich eenmaal heeft aangepast aan de lumineuze eenvoud van Petite Maman, verschijnt pure magie." ★★★★1/2 - Humo
"Een magisch-realistisch sprookje." ★★★ - Focus Knack
"Petite Maman is simpel, maar o zo schoon." ★★★★ - De Morgen
"A moving jewel of a film." ★★★★★ - The Guardian

Nederlands ondertiteld, Frans gesproken.
Genre: Drama / Fantasie
Regie: Céline Sciamma
Acteurs: Joséphine Sanz, Gabrielle Sanz, Nina Meurisse, Stéphane Varupenne, Margat Abascal