FILM
Vanaf 12 jaar

The Hand of God

Italiaans biografisch drama van Paolo Sorrentino

Napels, jaren ‘80. Tiener Fabietto Schisa groeit op in een gezellige Italiaanse familie die houdt van lekker eten, lachen, elkaar plagen en ... voetbal. De tumultueuze stad is volledig in de ban van voetballegende Diego Maradona. Maradona is er belangrijker dan God. Fabietto zoekt zijn eigen weg in een dolgedraaide stad en een familie waar altijd wel iets aan de hand is.

Oscarwinnaar Paolo Sorrentino (‘La Grande Bellezza’, ‘Il Divo’, ‘The Young Pope’) maakte met ‘The Hand of God’ zijn meest persoonlijke film tot nu toe. De film is immers geïnspireerd op Sorrentino's eigen jeugd als jongen die opgroeide in Napels in de jaren tachtig en niets liever wilde dan films maken. Een prachtig, intiem en tegelijk extravagant verhaal over opgroeien en het lot, voetbal en cinema, liefde en verlies en hoe alles met elkaar verbonden is.

Naast Sorrentino's favoriete acteur - de onovertroffen Toni Servillo - gooit de indrukwekkende jonge acteur Filippo Scotti hoge ogen. Hij werd in Venetië bekroond met de prijs voor beste jong acteertalent. Op hetzelfde festival kaapte ‘The Hand of God’ ook de Zilveren Leeuw weg. De indrukwekkende cinematografie van het hectische Napels uit de jaren '80 en de azuurblauwe kust verdient absoluut een groot scherm.

Pers:
"Met bonzend hart concluderen we: The Hand of God is de mooiste film van het jaar." ★★★★★ - Humo
"Een kleurrijke en vaak sensuele film die je subtiel onderdompelt in een bad van indrukken en herinneringen." ★★★ - De Morgen
"Een film vol uitzinnige figuren, bizarre ontmoetingen en Napels." ★★★ - De Standaard

Nederlands ondertiteld, Italiaans gesproken.
Genre: Biografie / Drama
Regie: Paolo Sorrentino
Acteurs: Filippo Scotti, Toni Servillo, Teresa Saponangelo, e.a.

 • WO 20/04/2022 - 15:00 KOOP TICKETS
 • WO 20/04/2022 - 20:00 KOOP TICKETS
 • 2 uur 10 min. + korte pauze in de NM
 • Basis € 6
  Vriend € 5,50
  VTK € 1,20
  (Online reserveren = 1 € korting)
 • Schouwburg
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 •