FILM
Vanaf 8 jaar

The Duke

Britse komedie met o.a. Jim Broadbent en Helen Mirren

In 1961 stal Kempton Bunton, een 60-jarige taxichauffeur, Goya's portret van de hertog van Wellington uit de National Gallery in Londen. Het was de eerste (en nog steeds de enige) diefstal uit de geschiedenis van het museum. In zijn losgeldbrieven schreef Bunton dat hij het schilderij zou teruggeven op voorwaarde dat de overheid ermee in zou stemmen om gratis televisie te verstrekken aan ouderen. Pas vijftig jaar later zou de volledige geschiedenis achter de diefstal bekend worden - een verbazingwekkend verhaal over hoe een rechtschapen man de wereld wilde veranderen en daarmee zijn zoon en zijn huwelijk redde.

Een oprechte, heerlijke komedie van het type waarin de Britten al decennia uitblinken en nog waargebeurd ook. 'The Duke' is een heerlijk warme, schaamteloos ontroerende film.
Jim Broadbent schittert als de anti-autoritaire en sociaal voelende Bunton en de briljante Helen Mirren als zijn knorrige echtgenote.

De samenwerking tussen de Jim Broadbent (‘Moulin Rouge!’, ‘The Iron Lady’) als Bunton en Dame Helen Mirren (‘The Good Liar’, ‘The Queen’) als zijn onwetende echtgenote en regisseur Roger Michell (‘Blackbird’, ‘Notting Hill’) staat garant voor succes.

Nederlands ondertiteld, Engels gesproken.
Genre: Dramatische komedie
Regie: Roger Michell 
Acteurs: Jim Broadbent, Helen Mirren, Fionn Whitehead, Anna Maxwell Martin en Matthew Goode.
(Groot-Brittannië - 2020)

 • WO 01/06/2022 - 15:00 KOOP TICKETS
 • WO 01/06/2022 - 20:00 KOOP TICKETS
 • 1 uur 36 min.
 • Basis € 6
  Vriend € 5,50
  VTK € 1,20
  (Online reserveren = 1 € korting)
 • Schouwburg
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 • Mensen die in verenigingsverband met minimum 5 personen naar de namiddagfilm komen kijken en op voorhand reserveren, worden na de film getrakteerd op koffie/thee en gebak in Café Vélodroom. Tijdig reserveren via iris.verwerft@zwaneberg.be, tel 015 25 07 70 is noodzakelijk.

 •