schoolvoorstelling FILM

Animal

Frans gesproken / Nederlands ondertiteld

van 1e t.e.m.7e jaar

Bella en Vipulan zijn allebei 16 jaar oud en behoren tot een generatie die ervan overtuigd is dat hun toekomst wordt bedreigd. Door klimaatverandering en de zogenaamde zesde massa-uitsterving van soorten, kan hun wereld binnen 50 jaar onbewoonbaar worden. Vanuit de politiek en de bedrijfswereld blijft het bij waarschuwingen en lijkt er niet echt iets te veranderen. Daarom besluiten Bella en Vipulan om het probleem bij de wortel aan te pakken: bij onze relatie met de levende wereld. Tijdens een buitengewone reis leren ze dat we als mens intens verbonden zijn met de andere soorten op onze planeet. En dat we onszelf kunnen redden door hen te redden.

Een aangrijpende documentaire over de staat van onze aarde, met een uiteindelijk motiverende en inspirerende boodschap.

 

"Een prent die zou moeten vertoond worden in alle Belgische scholen." - Vertigo

 

Nagesprek: In de docu ‘Animal’ zoeken twee jongeren naar wereldwijde oplossingen voor de klimaatopwarming. Een strijd waarmee Youth for Climate vertrouwd is.

Youth for Climate is een actiegroep die een ambitieus klimaatbeleid eist. Ze streven ernaar om zoveel mogelijk mensen te mobiliseren en te activeren, omdat de klimaatcrisis iedereen aangaat en alle grenzen overstijgt. Laat de leerlingen na het bekijken van de film in gesprek gaan met één van de Youth for Climate-woordvoerders: Anuna De Wever of Bram Michielsen.

Het nagesprek gaat door onmiddellijk na de film. Praktische afspraken worden in juni 2022 gemaakt.

Doelgroep: alle secundaire jaren

Duur: min. 30 min. - max. 1 uur

Locatie: in CC Zwaneberg, onmiddellijk na de film