schoolvoorstelling FILM

Cool Abdoul

4e, 5e, 6e en 7e jaar

Frans & Nederlands gesproken / Nederlands ondertiteld

De getalenteerde jonge bokser Ismail Abdoul heeft met Sylvie de liefde van zijn leven gevonden en verdient goed zijn boterham als bouncer in een nachtclub. Maar dan gaat het snel: samen met zijn mannen controleert hij alle clubdeuren in de stad, inclusief de drugshandel erachter. Ismail wordt de nieuwe sensatie: een levende legende, zowel in de ring als daarbuiten. Maar de druk van de politie drijft een wig tussen hem en iedereen die hem dierbaar is. Hij zal nu de ultieme wedstrijd moeten strijden: die tegen zichzelf.

 

Deze emotionele boksbiografie vol contrasten is gebaseerd op het levensverhaal van de Gentse legende Ismail Abdoul. Het langspeeldebuut van de Vlaamse regisseur Jonas Baeckeland is een persoonlijk relaas met een rode draad over discriminatie aan de deuren van nachtclubs.

 

Nagesprek: Nodig Ismail Abdoul, Jonas Baeckeland of Nabil Mallat uit voor een nagesprek bij de Belgische film Cool Abdoul.

De film ‘Cool Abdoul’ is gebaseerd op waargebeurde feiten. Ismail Abdoul (Gent, 22 september 1976) is een gewezen Belgische bokslegende met Mauritaanse roots. De voormalig Belgisch en Europees kampioen bij de halfzwaargewichten raakte als jonge bokser verstrikt in het drugsmilieu. Enkele foute keuzes leidden zelfs tot een gevangenisstraf. Regisseur Jonas Baeckeland verfilmt zijn verhaal met acteur Nabil Mallat in de hoofdrol. Hij maakt met ‘Cool Abdoul’ een universele film over ambitie, overmoed en de zoektocht naar een succesvol en waardig leven.

Het nagesprek gaat door onmiddellijk na de film. Praktische afspraken worden in juni 2022 gemaakt.

Doelgroep: 4e, 5e, 6e en 7e jaar

Duur: min. 30 min. – max. 1 uur

Locatie: in CC Zwaneberg, onmiddellijk na de film

 

Over de sprekers:

 

Ismail Abdoul

 

Ismail Abdoul is momenteel aan de slag als projectleider in de bouw. Daarnaast is hij ook begeleider bij vzw Touché waar hij meewerkt aan agressiebegeleiding voor jongeren. Hij hoopt met zijn verhaal een boodschap te brengen, hoop te geven aan iedereen die zich – met welk aspect van zijn verhaal dan ook – kan identificeren.

 

Jonas Baeckeland

 

Na zijn afstuderen aan de RITCS School of Arts, bouwde Jonas Baeckeland een sterke reputatie op door zijn werk als schrijver en regisseur van verschillende succesvolle kortfilms en zijn werk in theater en publiciteit. Jonas is ook de oprichter en artistiek directeur van Blauwhuis, een productiebedrijf dat zich richt op theaterproducties en korte en middellange fictie- en documentaireprojecten. Cool Abdoul is de eerste langspeelfilm van Jonas.

 

Nabil Mallat

 

Ismail wordt in Cool Abdoul gespeeld door Nabil Mallat, onder andere bekend van zijn rollen als politieagent Yasser Patser van Adil El Arbi en Bilall Fallah en Osman Azizi in de Netflix-serie Into the Night.