schoolvoorstelling FILM

Juul's Ears

Muzikale docu over de Heistse jazzlegende

6e en 7e jaar

Juul’s Ears is een portret van de in 2008 overleden Juul Anthonissen: vermaard jazzkenner, -verzamelaar en –journalist, oprichter van de befaamde Hnita Jazz Club, onvermoeibare promotor van de jazz én in zijn jonge jaren een beloftevol amateurwielrenner.

Begin jaren vijftig ruilt Juul z’n koersfiets echter in voor een platenspeler en een eerste lading vinyl. De rest is jazzgeschiedenis.
In 1955 richtte Juul Anthonissen de Hnita Jazz Club op. Voortaan moesten jazzliefhebbers uit de Zuiderkempen niet meer naar Brussel of Antwerpen, maar konden ze de groten der aarde gewoon in hun eigen streek zien. Van Charles Mingus en Keith Jarrett tot Chet Baker en Sun Ra, ze passeerden er allemaal. Eerst op zolder boven het politiekantoor, en sinds 1983 in een omgebouwde hoeve. Dit is een documentaire over Juul en de Hnita Jazz Club.

Misschien even inademen? Chet Baker, Keith Jarrett, Charles Mingus, Sun Ra, Bill Evans, Toots Thielemans, Dexter Gordon, Archie Shepp, Art Blakey, Pharoah Sanders, Hank Mobley, Woody Shaw, Freddie Hubbard, Clark Terry en meer:  deze artiesten doken op in die unieke jazzclub in Heist-op-den-Berg, waar tot vandaag het kruim van de internationale jazz verschijnt.