MUZIEK

The Guitar Hero

Een hommage aan Paco De Lucía

Niemand heeft ooit méér betekend voor flamenco dan Francisco Sanchez Gomez, wereldwijd bekend als Paco De Lucía. Met deze voorstelling brengt het kruim van de Belgische flamencoscene een eerbetoon aan een bijzonder muzikant en componist.

De regie is in handen van Dick Van Der Harst (Muziek LOD, Het Huis der Verborgen Muziekjes, Vlernica) die op zijn eigenwijze manier het repertoire van Paco de Lucía met eerbied maar ook genoeg vernieuwing zal benaderen.
Onder zijn leiding wordt deze hommage niet louter een gitaarconcert, maar een uiterst gevarieerde, eigenzinnige en uitgebalanceerde voorstelling waarin alle elementen van de flamenco aan bod komen. Ook de verschillende fases uit het leven van de grootmeester passeren de revue: van het prille, harde zwoegen in Algeciras, over de periode aan de zijde van Camaron de la Isla, zijn internationale doorbraak tot zijn geslaagde missie als vernieuwer van het genre.

Sinds Paco De Lucía is de flamenco onmiskenbaar veranderd en een kunstvorm geworden met internationale weerklank en volgelingen. Hoe die evolutie in zijn werk ging, hoe dit een onuitwisbare stempel heeft gedrukt op de Spaanse samenleving en vooral hoe Paco talloze jongeren - waaronder de artiesten in deze voorstelling - heeft geïnspireerd.

Zang: Alicia Carrasco, Carmen Fernandez
Dans: Ana Llanes, Federico Ordoñez
Gitaar: Myrddin, Alexander Gavilan 
Banjo: Dick Van der Harst
Regie: Dick Van der Harst
Percussie: Ruven Ruppik
Fluit: Nathan Daems
Woord: Koen De Cauter