schoolvoorstelling FILM

Hitler heeft mijn roze konijn gestolen

Duits gesproken / Nederlands ondertiteld

5e en 6e leerjaar

Anna heeft het te druk met schoolwerk en vrienden om te beseffen dat de wereld op springen staat. Overal in Berlijn duiken posters op met de afbeelding van Hitler en de sfeer van oproer hangt in de straten. Wanneer haar vader, een joods journalist, verdwijnt en de familie halsoverkop moet vluchten uit Duitsland, beseft Anna dat het leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Vanaf nu is ze een vluchteling, die nieuwe talen leert en nieuwe vrienden maakt. 

Naar het ontroerende levensverhaal van de auteur Judith Kerr.

 

Van de Oscarwinnende regisseur Caroline Link, naar het ontroerende levensverhaal van de auteur Judith Kerr.

 

Winnaar van de prijs voor Beste Langspeelfilm (professionele jury) op JEF festival 2021.

 

Filmworkshop: Ontdek hoe een filmmaker verhalen vertelt met beelden.

Anna en haar familie moeten door de komst van Hitler plotseling Duitsland verlaten. Vanaf nu is ze een vluchteling, die nieuwe talen moet leren en nieuwe vrienden moet maken. Je komt tijdens deze workshop te weten hoe een filmmaker een verhaal in beelden giet. Ga zelf aan de slag met enkele actieve camera-opdrachten die je laten denken als een regisseur. Bedenk hoe jij Anna zou verwelkomen in je land, stad of school. Hoe zou jij jullie gewoontes in beeld omzetten om Anna zich meteen thuis te doen voelen?

De workshop gaat door na de film op een datum in overleg met de school. Praktische afspraken worden in juni 2022 gemaakt.

Doelgroep: 5e en 6e leerjaar, max. 25 leerlingen

Duur: 2 uur 30 min. (3 uur met pauze)

Locatie: in een ruim, leeg lokaal op school (zelfde lokaal bij meerdere workshops)