schoolvoorstelling FILM

Ook muizen gaan naar de hemel

Nederlands gesproken

1e, 2e en 3e leerjaar

Na een onverwacht ongeluk komen een jonge muis met een opvliegend karakter en een onzekere vos samen in de dierenhemel terecht. In deze nieuwe wereld moeten ze leren hun natuurlijke instincten te bedwingen om met elkaar de uitdagingen van deze prachtige, maar spannende omgeving aan te gaan. Hun reis is vol gevaren en verrassingen, maar tijdens hun avonturen worden ze de beste vrienden.

‘Ook muizen gaan naar de hemel’ is een prachtige stop-motionfilm over het overwinnen van vooroordelen en de kracht van vriendschap.

Filmworkshop:

Dompel je onder in een betoverend dierenrijk. Net zoals de makers van ‘Ook muizen gaan naar de hemel’ verkennen we de wondere wereld van puppet animation. Met behulp van de stop-motion techniek wekken we ons zelfgemaakte dier tot leven in wel drie dimensies. Hoe al die dieren zich gedragen wanneer ze in een film belanden? Dat bepaal je zelf! Is een uil echt verstandig en een krokodil serieus gemeen? In een korte voice-over maken we verrassende eigenschappen en vooroordelen bespreekbaar. Want zoals de film ons leert: Het maakt niet uit welke vacht je hebt, het belangrijkste is wat er vanbinnen zit.

De workshop gaat door na de film op een datum in overleg met de school. Praktische afspraken worden in juni 2022 gemaakt.

Doelgroep: 1e, 2e en 3e leerjaar, max. 25 leerlingen

Duur: 2 uur 30 min. (3 uur met pauze)

Locatie: in een ruim, leeg lokaal op school (zelfde lokaal bij meerdere workshops)