THEATER

Misdaad en Straf

Lazarus

Al 150 jaar actueel

Ten prooi aan koorts, geldgebrek en een algemeen gevoel van malaise slaat de ex-student Raskolnikov een oude woekeraarster de kop in met een bijl. Met een bijl… ? Hij rooft wat juwelen en begraaft ze ergens op een binnenplaats. Maar die bijl…

Bewijzen zijn er niet. Er is alleen het heel sterke vermoeden van één rechercheur.

Op de vlucht voor de wet en zijn geweten dwaalt Raskolnikov door de steegjes van Sint-Petersburg en tuimelt hij van de ene bizarre ontmoeting in de andere. Het regent, maar het is heet. Hij is wakker, maar toch is hij aan het dromen. Hij leeft, maar het voelt alsof hij dood is.

Komt de redding weer maar eens van een vrouw?

‘Misdaad en Straf’ is de eerste van Dostojevski’s vier grote romans en bevat alle thema’s die kenmerkend zijn voor ’s mans oeuvre: geld, geweten, gulheid, geilheid en God.

Gefundenes Fressen voor de Lazarussen: een misdaadverhaal als een koortsdroom, met een hart dat bonkt van verontwaardiging en een held die regelrecht zijn eigen ondergang tegemoet loopt.

‘De achtkoppige bende schenkt je drie cadeaus voor de prijs van een theaterticket: een gebalde versie van Dostojevski’s meesterwerk, een theateravond die glanst van het spelplezier en een grote goesting om de roman zélf te (her)ontdekken.' (Els Van Steenberghe, Knack Focus ****)

naar Dostojevski van/met: Koen De Graeve, Pieter Genard, Patricia Kargbo, Günther Lesage, Femke Stallaert, Ryszard Turbiasz, Joris Van den Brande en Ariane van Vliet
kostuum: Karen De Wolf
een productie van ARSENAAL/LAZARUS
coproductie: Perpodium
met steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid

 • VR 30/09/2022 - 20:00 KOOP TICKETS
 • 2 uur
 • Basis € 18
  Vriend € 14,50
  VTK € 3,60
 • Schouwburg
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 • Inleiding om 19.15 uur door Günther Lesage.

 •