MUZIEK

Metejoor

Theatertour 2022

Met een opa die een grote fan was van Nederlandstalig repertoire stond het in de sterren geschreven dat ook Metejoor vroeg of laat zijn stappen zou zetten in de muziekbranche. Het was jongere zus Lisa, die in 2016 deelnam aan ‘The Voice van Vlaanderen’, die hem meetroonde naar de studio van producer Hans Francken. Na een zangtest wist Hans het zeker: “Je stem slaat in als een meteoor!” - het begin van een lange samenwerking.

Het was meteen raak met de eerste single, ‘Ik hou van jou’. Het nummer werd genomineerd als ‘Beste doorbraak’ voor de Radio 2 Zomerhit 2017 en katapulteerde Metejoor meteen als supportact voor de Nederlandse tour van Clouseau. Datzelfde jaar won hij ook een wedstrijd op jongerenzender MNM en stond hij als voorprogramma in twee uitverkochte Sportpaleizen met Niels Destadsbader.

Dé grote doorbraak kwam er in januari 2021 met ‘1 op een miljoen’, een duet met de Nederlandse Babet. Het nummer werd opgepikt door radiozenders in Vlaanderen én Nederland en kreeg een lang leven in de hitlijsten, wat resulteerde in Metejoors eerste nummer 1 hit met platinastatus in de Ultratop. Het nummer werd intussen al tien miljoen keer gestreamd – daarmee is een van de grootste Vlaamse hits van 2021 een feit.

De warme Nederpop van Metejoor, met catchy nummers en emotionele teksten, gezongen door één van de beste stemmen in Vlaanderen, werd door het grote publiek in de armen én het hart gesloten.

Na vijf jaar hard werken en bouwen aan een eigen, herkenbaar repertoire, en met twee megahits op zak, is Metejoor klaar voor de toekomst - en één van de vaste waarden in de Vlaamse en Nederlandse muziekscene. “We zijn nu écht, met de hele band achter mij, en de nieuwe nummers op komst, klaar voor alles wat er gaat komen,” blikt Metejoor vooruit.