WOORD

Rode Boom en Maud Vanhauwaert

Wij zijn mogelijk

Wat als een dichteres en een mentalist de handen in elkaar slaan en samen poëzie schrijven? Maar dan zonder woorden. Maud Vanhauwaert en Kurt Demey presenteren hun poëziebundel met woordeloze gedichten in deze intieme voorstelling. Ze grijpen terug naar beelden met daartussen ongrijpbare magie.

'Wij zijn mogelijk' is een serie subtiele performances die je bij de keel grijpen. De voorstelling balanceert op de dunne grens tussen wat echt kan en wat fysiek onverklaarbaar is. Het doet je met spanning en verwondering weer even geloven: alles is mogelijk. 

Rode Boom brengt podiumwerk doorspekt met surreële en symbolische beelden. In het artistieke palet van Kurt Demey worden technieken uit de wereld van de illusie en het mentalisme verweven met dat van beeldend werk en performance.

In 2018-2019 was Maud Vanhauwaert stadsdichter van Antwerpen. In mei 2020 verscheen 'Het stad in mij', dat werd bekroond met de Jan Campertprijs 2020. Voor haar poëziedebuut Ik ben mogelijk kreeg ze de Vrouw Debuut Prijs, voor haar bundel 'Wij zijn evenwijdig' de Hughues C. Pernathprijs en de Publieksprijs van de Herman De Coninck-wedstrijd. In haar werk zoekt ze naar speelse theatrale vormen om poëzie publiekelijk te maken.

Maud Vanhauwaert, Kurt Demey (concept, creatie, spel), Rode Boom (productie)

  • VR 10/02/2023 - 19:00 KOOP TICKETS Voorstelling op locatie: Oud zwembad Noorderwijk, Ring z/n, 2200 Noorderwijk
  • VR 10/02/2023 - 21:00 KOOP TICKETS Voorstelling op locatie: Oud zwembad Noorderwijk, Ring z/n, 2200 Noorderwijk
  • Basis € 13
  • Organisatie - cc 't Schaliken, Herentals
  • Oud zwembad Noorderwijk
    Ring z/n
    2200 Herentals
  •