CIRCUS/SPEKTAKEL/KINDEREN

Les 7 Doigts de la Main & Theater Republique Kopenhagen

Bosch Dreams

Ode aan de surrealistische verbeeldingswereld van Jeroen Bosch

‘Het is 1516: Enkele ogenblikken voor zijn dood, ligt de oude en beroemde schilder Jeroen Bosch in zijn bed. Zijn arts zit naast hem en schrijft een middeleeuwse behandeling voor.’ 
Met elk een eigen connectie met de schilderijen van Bosch nemen een kunstleraar, een student, een meisje, een kunstverzamelaar, Salvador Dali en Jim Morrison ons mee op een surrealistische tijdreis tussen 1516 en 2016. Een trip waarbij hun fantasie het publiek tot diep in de wereld van Bosch leidt en die uiteindelijk eindigt bij de ultieme droom van Bosch wanneer we getuige zijn van zijn laatste adem. Daarna wordt het afscheid gevierd van deze onsterfelijke en mysterieuze kunstenaar. 

Les 7 Doigts de la Main herdenkt de dood van Bosch maar viert zijn leven en kunstenaarschap. In de voorstelling ‘Bosch Dreams’ worden het gemaskerd theater, de komieken en straatparades van 500 jaar geleden afgewisseld met eigentijdse vernieuwende acts, acrobatische virtuositeit, theatrale intimiteit en videobeelden. De schilderijen en geschiedenis van Bosch worden tot leven gebracht in een wervelende show die ook vraagtekens zet bij de hedendaagse interpretatie van zijn kunst. 

Bosch Dreams is een productie van Republique Kopenhagen in coproductie met Les 7 Doigts de la Main en de Stichting Jheronimus Bosch 500, ’s-Hertogenbosch. Het initiatief tot de productie werd genomen door Festival Circolo, Nederland, als herdenking van Jheronimus Bosch’s dood in 1516, 500 jaar geleden.