WOORD

Benno Barnard, Geert Van Istendael en Eddy Verloes

Buiten zinnen / Losing our minds

In 'Buiten zinnen / Losing our Minds' vloeien beeld, zinnen en muziek in elkaar. Dichter Benno Barnard en fotograaf Eddy Verloes vertellen en dragen voor. The River Curls around the Town zorgt voor de muziek. Dichter-schrijver en voormalig VRT-journalist Geert van Istendael leidt de avond in goede banen.

In deze voorstelling krijg je een boeiende en veelzijdige kijk op de Joodse cultuur. Eddy Verloes maakte een fotoreeks over chassidische Joden en verwierf hiermee naam en faam. De reeks foto’s die ondertussen de titel 'Losing our Minds' kreeg, viel op een jaar tijd wereldwijd meer dan dertig keer in de prijzen. Op deze avond krijg je een deel van de foto’s van Eddy Verloes te zien in de foyer.

Fotograaf Eddy Verloes kwam in contact met Benno Barnard, Nederlands dichter-schrijver en minnaar van de Joodse cultuur. Onder de indruk van de fotoreeks schrijft hij er tien beklijvende gedichten bij.

Geïnspireerd door de foto’s en de gedichten gaan Bart Bekker en Jan Vanwinckel van het studioproject 'The River Curls around the Town' op hun beurt de uitdaging aan om deze teksten op muziek te zetten. Het resultaat van hun samenwerking is zonder meer uniek te noemen. De foto’s, gedichten en de muziek werden gebundeld in het boek met cd 'Buiten zinnen / Losing our Minds'.