FILM
Vanaf 9 jaar

Les Intranquilles

Belgisch drama

Damien, Leïla en hun zoontje lijken een mooi leven te leiden. De liefde in het gezin is tastbaar, ze wonen idyllisch en de schilderijen van Damien verzekeren een comfortabel bestaan. Er hangt wel een donkere schaduw boven hun geluk. Damien lijdt aan een bipolaire stoornis. Periodes van euforische onrust wisselen af met fasen van diepe neerslachtigheid. Doordat hij pertinent elke hulp weigert, zet hij zijn gezin onder zware druk.

Lafosse laat op indringende en authentieke wijze zien wat de impact van een mentale ziekte op een gezin is. Leïla Bekhti en Damien Bonnard maken grote indruk als echtpaar dat door wil, maar dat niet kan.

Joachim Lafosse, die de afgelopen twintig jaar zijn handelsmerk maakte van aangrijpende familiedrama’s, kon voor deze film putten uit zijn kindertijd en zijn ervaringen met bipolariteit. ‘Les Intranquilles’ is een indringend familieportret: gevoelig, levenswijs, hard maar mededogend en met de grootst mogelijke overgave geacteerd. (bron: Lieven Trio, De Morgen)

Pers:
"Uitzonderlijke film toont bipolariteit en hoe ermee (samen) te leven" ★★★★☆ - De Morgen, Lieven Trio, 6 oktober 2021
"Zoals steeds bij Lafosse boort de authenticiteit door het canvas heen, tot het gaandeweg en na veel ups, downs en driftbuien, ook als kijker pijn begint te doen." - ★★★★ - Focus Knack


 

Nederlands ondertiteld, Frans gesproken.
Genre: Drama
Regie: Joachim Lafosse
Acteurs: Leïla Bekhti, Damien Bonnard, Luc Schiltz
(België - 2021)

 

 • DI 04/10/2022 - 15:00 LAATSTE TICKETS
 • DI 04/10/2022 - 20:00 KOOP TICKETS
 • 1 uur 59 min. + korte pauze in de NM
 • Basis € 6
  Vriend € 5,50
  VTK € 1,20
  (Online reserveren = 1 € korting)
 • CC Zwaneberg i.s.m. Preventie en Welzijn & Similes Emergo
 • Schouwburg
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 •