MUZIEK/KINDEREN
Van 6 tot 106 jaar

Zonzo Compagnie

roundABOUT#1: Tsubasa Hori

VIER OP EEN RIJ, hét plezier van families in de herfstvakantie

Neem plaats in de arena en betreed de magische wereld van percussioniste Tsubasa Hori.

Welkom in ‘roundABOUT’. De mini-arena van Zonzo Compagnie opent haar deuren. Het is een ronde toverdoos, die plaats biedt aan een klein publiek en een solist en hen letterlijk omringt met video en geluid.

Japans slagwerkster Tsubasa Hori zet voet in deze magische arena. Haar wereld is die van de Taikodrum maar ze bespeelt daarnaast nog een hele reeks instrumenten. Zichzelf begeleidend op de Shamisen zingt ze liederen en vertelt.

Haar vertrekpunt is de Bon dance: een kleurrijk, feestelijk ritueel ter ere van het geestenrijk, het rijk van de voorouders dat in Japan uitgebreid gevierd wordt. Met videoprojecties van Sarah Yu Zeebroek en Willem Mertens roept ze een wonderlijke wereld op, een roundabout van veranderingen en metamorfoses. De Duitse regisseuse Vera Tussing neemt de dramaturgie van het stuk op zich en assisteert Tsubasa bij de choreografie en de regie.

Een productie van Zonzo Compagnie en ChampdAction in coproductie met Handelsbeurs, KAAP en DE SINGEL. Met de steun van Vlaanderen en met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid.

Concept, muziek en muzikale uitvoering: Tsubasa Hori
Dramaturgie en choreografie: Vera Tussing
Visueel design: Sarah Yu Zeebroek
Video-animatie: Willem Mertens
Sound design: Jo Thielemans
Scenografie: Wouter Van Looy