CIRCUS/SPEKTAKEL/KINDEREN
Vanaf 10 jaar

Familiar Faces

Surface

In ‘Surface’ gaat Familiar Faces op verkenning naar de grenzen van het onbedwingbare. Water sijpelt langzaam binnen, soms voorzichtig dan weer roekeloos springen ze om met deze bron. Het water past zich altijd aan en verplicht zo ook de groep haar normale manier van bewegen aan te passen. Hun houvast verdwijnt. Al doende wordt op zoek gegaan naar een balans tussen controle en overgave. Het belooft een zoektocht naar alternatieven te worden, in een steeds veranderend landschap.

‘Surface’ is een fysieke voorstelling, onderhevig aan de wetten van het water en met invloeden uit de partneracrobatie, gespeeld door een internationaal gezelschap van vier.

Familiar Faces zijn Josse De Broeck, Hendrik Van Maele, Felix Zech en Petra Steindl. Sinds hun afstuderen aan ACaPA (Tilburg) in 2017 deden ze reeds verschillende ervaringen op binnen het veld. Met hun eigen creatie ‘not sure where this came from’ -ondersteund door Circunstruction- wonnen ze de BNG Circusprijs.
Daarnaast werkten ze als performers mee aan ‘Muur’ van Floor van Leeuwen en ‘Screws’ van Alexander Vantournhout. Twee heel verschillende makers die hen alle vier, op hun eigen manier, beïnvloed hebben.

Van en met Josse De Broeck, Hendrik Van Maele, Felix Zech en Petra Steindl
Coproductie: Festival Circolo, LEME Festival en Cirkl (30CC) met de steun van de Warande Turnhout