FILM
Vanaf 9 jaar

Onze Natuur, De Film

Belgische natuurdocumentaire

‘Onze Natuur, De Film’ is een ambitieuze natuurdocumentaire over de natuur in onze achtertuin. Prachtige verhalen over bekende en onbekende dieren die verwondering opwekken en de liefde en het respect voor onze natuur vergroten.

Dit is het verhaal van de overwinnaars, de opportunisten, de uitvreters, de vechters, de slimmeriken, de bazen. Maar ook dat van de verliezers, de soorten die we over een paar jaar misschien niet meer tegenkomen ... Survival of the fittest, in zijn meest wrede en fascinerende vorm, in een land waar op het eerste zicht geen ruimte lijkt te zijn voor die wilde natuur.

Van het Zwin aan zee tot diep in de Ardennen: met 'Onze Natuur' tonen we het wilde België in volle glorie op het grote scherm. Wij Belgen zijn van nature bescheiden. Maar wat betreft onze natuur is dat absoluut nergens voor nodig: je hoeft nog maar even op safari in je achtertuin te gaan om te beseffen dat wij ook in eigen land omsingeld zijn door sensationele, wilde natuur. We mogen dus best trots zijn op wat er bij ons allemaal leeft en groeit! Daarom stuurde Hotel Hungaria in maart 2019 twee filmploegen op pad om de wildste, mooiste, ontroerendste, indrukwekkendste natuurbeelden in België vast te leggen. Prachtige verhalen over bekende en onbekende dieren die verwondering opwekken en de liefde en het respect voor onze natuur vergroten. En dat in een land waar op het eerste gezicht geen ruimte lijkt te zijn voor die wilde, ongerepte natuur. 

Pers
"Dankzij ‘Onze natuur’ weten we nu ook dat er in onze regionen magnifieke natuurdocumentaires kunnen worden gefilmd die niet hoeven onder te doen voor de wildlifedocumentaires op de BBC of National Geographic." - ★★★ ½ Humo
"Tonen dat onze eigenste natuur even verrassend en sensationeel kan zijn als de savannes en jungles die we altijd in docu’s zien. Ons trots maken op onze natuur. " - Het Laatste Nieuws
"De Belgische natuur zoals je die nog nooit gezien hebt." - De Morgen

 

 

Nederlands gesproken.
Genre: Documentaire
(België - 2022)