THEATER/MUZIEK

Josephine B. (De Musicalrevue)

Judas Theaterproducties

‘Josephine B.’ vertelt het verhaal van ’s werelds bekendste revuester, activiste, spion: Josephine Baker. Wie kent niet de dans in het pikante bananenrokje? Dè grote doorbraak in Parijs voor de van origine Amerikaanse. En daarna gaat het snel. Ze windt niet alleen het publiek om haar vinger, maar ook een hele reeks aan mannen. Begin jaren ’20 maakt Josephine haar debuut op Broadway om zo de eerste zwarte ‘superster’ te worden. Maar Josephine was geenszins oppervlakkig. Als activiste wendde zij van het begin af haar roem aan om de positie van zwarte mensen te verbeteren waardoor de revuester uitgroeit tot een boegbeeld binnen de kwestie van de rassendiscriminatie in Amerika.

Een revuester geeft je geen eigen musical. Natuurlijk niet. Een revuester geef je een eigen revue.

Een spetterende revue over haar eigen leven. Van het begin in armoede tot het einde: gestorven tussen de recensies van haar laatste show in een Parijse hotelkamer. En natuurlijk alles er tussenin: haar verzetsdaden en spionage tijdens de Tweede Wereldoorlog, haar confrontatie met rassendiscriminatie, haar huwelijken, haar verlangen naar een kind, haar successen en flops op het podium.

Bekende songs als ‘J’ai Deux Amours’, ‘Don’t Touch My Tomatoes’ en ‘Paris Paname’ komen uiteraard aan bod en worden aangevuld met twintig nieuwe songs.

Regie: Martin Michel
Script: Allard Blom & Frank Van Laecke
Liedteksten: Allard Blom
Muziek: Sam Verhoeven
Muzikale leiding: Thomas Vanhauwaert
Decor- en kostuumontwerp: Arno Bremers

Met onder andere: Sandrine Van Handenhoven (Josephine Baker), Kobe Van Herwegen (Jo Bouillon), Matthew Michel (Pepito Abatino), Juan Gerlo (Paul Collin), Bob van de Weijdeven (Jacques Abtey), Victor Marinus (Walter Winchell) + zeskoppig liveorkest o.l.v. Thomas Vanhauwaert

 • VR 18/11/2022 - 20:00 KOOP TICKETS
 • 70 min. + pauze + 60 min.
 • Basis € 25
  Vriend € 21,50
  VTK € 5
 • Schouwburg
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 • Per verkocht ticket gaat er € 1 naar 11.11.11

 • De Standaard
  “ Een viersterrenvoorstelling.”
 • Knack
  "Met de wereldcreatie Josephine B. heeft Judas TheaterProducties eens te meer een intelligente en opwindende voorstelling gerealiseerd."
 •