MUZIEK

Canzoniere Grecanico Salentino

Meridiana

De Italiaanse ‘Taranta’-meesters Canzoniere Grecanico Salentino zijn er weer met een gloednieuw album ‘Meridiana’. Ze zijn opnieuw klaar om de wereld rond te toeren!

Na het winnen van de Best Group in de algemene categorie op de super prestigieuze Songlines Music Awards 2018, zette CGS een nieuwe, ambitieuze stap met hun nieuwe album Meridiana.

Geproducet door bandleider Mauro Durante, samen met de legendarische Britse gitarist en producer Justin Adams, is het nieuwe album nu al een groot succes, met de 1e plaats in zowel Transglobal World Music Chart als World Music Chart Europe.

De fascinerende tweespalt in de Italiaanse volksmuziek tussen traditie en moderniteit komt samen in hun muziek. Deze zevenkoppige band en danseres zijn de leidende exponenten in de nieuwe golf van jonge artiesten die de muzikale- en danstradities van Zuid-Italië heruitvinden voor een wereldwijd publiek.

De tienduizenden die samenkomen voor de concerten van deze in Lecce gevestigde band weten dat bandleider, violist en percussionist Mauro Durante en zijn gezelschap het publiek doen trillen van energie op het oude ritueel van pizzica tarantata. CGS-shows zijn een explosie. Vol energie, passie, ritme en mysterie brengen ze het publiek van het verleden naar de moderniteit en terug.

Met: Emanuele Licci (zang, bouzouki, gitaar), Giancarlo Paglialunga (vocals, tamboerijn, tapan (grote trom)), Giulio Bianco (doedelzak, fluiten, ciaramella (schalmei), harmonica, bas), Allessia Tondo (zang, tamburijn, castagnetten), Massimiliano Morabito (diatonisch accordeon), Mauro Durante (frame drums, viool, zang), Silvia Perrone (danseres)

 • ZA 19/11/2022 - 20:00 KOOP TICKETS
 • Basis € 20
  Vriend € 16,50
  VTK € 4
 • Schouwburg
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 • RoosWorld
  "Meridiana is not a reinvention of the tradition, but a new layer of it”
 • The Times
  “CGS offer a lesson in how to turn local music into a global brand”
 • The Guardian
  “Emotion and precision go hand in hand on one of the most engaging albums of the year so far”
 • Il Manifesto
  ”An album that sets an even higher bar for music from Salento"
 • Songlines
  “Another shining album from pizzica legends”
 •