MUZIEK

Tijs Vanneste & De Pelikanen

Kempenverhalen

Tijs Vanneste was in dit voorjaar niet weg te branden van het scherm. Vanaf dinsdag 1 maart startte ‘De Kemping 2’ op Eén waarin negen jongeren samen met creatieve duizendpoot en jongerenbegeleider Tijs vanuit het niets een camping opstarten én uitbaten.
De muziek onder dit programma gooide hij opnieuw samen op een plaat: ‘Wildgroei’. Samen met De Pelikanen brengt hij een verzameling in het Dessels gefluisterde, gesproken en gezongen liedjes met de avonturen op De Kemping als inspiratiebron. De plaat ‘Wildgroei’ kwam uit op 4 maart 2022. De nummers ‘Hop!’, ‘Onzichtbaar’ & ‘Anders’ vormen vanaf 18 februari alvast de EP ‘Voorspel’.

Live omringt Tijs zich met een topband met rasmuzikanten zoals: Mario Goossens, Paul Van Bruystegem, Karel Van Mileghem, Serge Feys, Jan Oelbrandt, Sam Vloemans & Andries Boone. Goed volk dus! 

Verwacht een zeer muzikale avond. De heren nemen elk concert op als een unieke jamsessie waardoor geen enkel concert hetzelfde is. Het speelplezier en dito -geluk spat dan ook van het podium. “Ge meugt dat niet overrepeteren hé”, aldus De Pelikanen. Tijs was vanaf einde mei ook te zien zijn op Eén in het programma Meester Tijs, waarin hij drie maanden voor de klas gaat staan, zoals hij destijds tien jaar voltijds deed.

 

Vorig jaar was er al de plaat ‘Hier is’t Goed’ als muziek bij het eerste seizoen van De Kemping. ‘Het Gevaar’ werd al vooruitgeschoven als themanummer voor de Te Gek!?-campagne, die psychische problemen bespreekbaar wil maken. ‘Den Tijd’ is Tijs z’n eigenzinnige bewerking van Bob Dylans ‘The Times They Are A-Changin’. Voor ‘Duzend Keer’ verleidde hij Kempendochter Kate Ryan tot een onvervalst countryduet. "Voor mij is Kate gewoon Katrien. Ik wist dat ze dit soort muziek wil maken."

Misschien is het belangrijkste nummer op de plaat wel ‘Twijfels’. Een song over jezelf niet voorbijlopen en zo dicht mogelijk bij jezelf blijven. Of is het ‘Pelicano’?! Een nummer over wie Tijs had kunnen worden, door het succes van Van Echelpoel. Gelukkig zien ze in De Kempen dwars door zijn faam en is Tijs gewoon nog altijd één van hen. 

Uit de titel voor zijn show ‘Hier is’t goed’ spreekt zijn liefde voor De Kempen:

"Onlangs had ik het nog eens voor: na het sluitingsuur van een café, belandde ik bij mensen thuis. Een hele nacht heb ik bij wildvreemden aan hun tafel in de living gezeten, pinten drinken. Toen mijn vrouw ’s ochtends vroeg waar ik had gezeten, kon ik alleen maar antwoorden: ‘Geen idee’. Dat psychedelische randje aan De Kempen, ik heb daar altijd van gehouden."