THEATER/MUZIEK
Vanaf 10 jaar

DE MAAN

Boef!

Een muzikale knaller van formaat voor jong en oud

Een muzikale knaller van formaat voor jong en oud.
Op het midden van een plein naast den blok ontmoeten drie zielsverwante outcasts elkaar. Ze zijn arm, kwaad en vervelen zich, maar vinden elkaar in het maken van muziek.

Met poëzie, flarden tekst, slam en dans presenteren ze de realiteit van het leven. Naakt en rauw. De aanstekelijke beats nodigen uit om mee te dansen of te schreeuwen. Toch lonkt ook de hoop om de hoek in dit emotionele straatconcert. Lang leve de roos die uit het beton groeide toen niemand naar haar omkeek!
Geïnspireerd door 32 Mechelse tieners zet Ruud Gielens als geen ander, met een diverse cast, een minimalistisch decor en sociaal-politieke thema’s een kleurrijke en levendige voorstelling neer die raakt!

In deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van stroboscoop licht.

OVER DE MAKERS:

Ruud Gielens regisseert en speelt bij verschillende theaters in binnen- en buitenland. Hij maakte deel uit van het gezelschap Union Suspecte, regisseerde o.a. bij Theater Antigone, Muziektheater Transparant, Kaaitheater de Berlijnse Schaubühne, het Maxim Gorki Theater, Theater Neumarkt,... Hij speelde mee in voorstellingen van  o.a. Luk Perceval, het Deutsches National Theater,..Van 2005-2009 was hij vast lid van de artistieke kern van de KVS. Naast zijn werk als regisseur en acteur, realiseert Ruud ook decor- en lichtontwerpen en is hij actief als producent in België en ver daarbuiten.

Kaat Arnaert studeerde af als actrice aan het RITCS. De voorbije jaren werkte ze o.a. met regisseurs/makers zoals Peter Seynaeve, Renée Goethijn, Bart Danckaert, Barbara Claes, Leen de Graeve,… In 2018 maakte ze samen met Ahilan Ratnamohan, Benjamin Op de Beeck, Nona Buhrs, Farbod Fathinejadfard de door het Theaterfestival gelauwerde voorstelling ‘If there weren't any blacks you'd have to invent them’ in regie van Aurelie Di Marino. Momenteel speelt ze in de voorstelling ‘De Barbaren’ in regie van Haider Al Timimi bij Kloppend Hert/Theater Antigone. Kaat begon haar muzikale carrière al op 14-jarige leeftijd als zangers bij Sutrastore. Daarnaast kennen we haar ook als zangeres bij Tommigun. In 2015 was ze artist in residence in de AB en in 2017 bracht ze haar solo-album uit. Verder is ze te horen op het eerste album van haar zus Geike Arnaert.

Eric Kabongo werd vooral bekend door zijn hoofdrol in de Duitse kaskraker 'Welcome to Germany'.  Hij is eveneens aan het werk te zien in de originele Netflix films 'La Terre et Le Sang' en 'Sawah', waarvoor hij op het Queen Palm International Film Festival (VS) werd bekroond voor Beste Mannelijke Bijrol. In België is hij onder andere bekend van zijn rol in de Vlaamse tienerserie 'D5R', en de incarnatie van zijn alter ego Krazy-E in de film 'Black' van Adil El Arbi en Bilall Falah, waarvoor Eric ook de soundtrack 'Black on Black' componeerde. De internationaal geprezen documentaire 'What about Eric?', die helemaal over zijn eigen persoon gaat, won de prijs voor Beste Belgische Documentaire op het Docville International Documentary Filmfestival, evenals een Ensor voor Beste Vlaamse Documentaire op het Filmfestival van Oostende.

Joost Maaskant is performer, muzikant en componist. Hij studeerde af in 2009 aan de performance opleiding op De Toneelacademie van Maastricht. Joost componeerde muziek voor o.a. Permanent Destruction (Naomi Velissariou, Theater Utrecht), Pitcho Womba Conga (KVS, Brussel) en Wunderbaum (Theater Rotterdam). Het meeste van zijn compositiewerk is electronisch en situeert zich binnen het spectrum dance, hardcore, hiphop, metal/punk en soundscapes. Daarnaast heeft Joost een beatbox/loopstation act genaamd Maask, waarbij hij dansbare muziek combineert met stand-up comedy en zalen laat uitbarsten in swingende menigten.

Regie: Ruud Gielens
Van en met: Kaat Arnaert, Eric Kabongo en Joost Maaskant
Kostuums: Freya Proost, Florence De Vocht (stage)
Lichtontwerp: Ruud Gielens
Techniek: Dominique Defossez, Thibault Annoot (stage)
Coproductie: DE MAAN, Perpodium
Met steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid en Cronos Invest
Met dank aan basisschool De Baan, Mechelen