FILM
Vanaf 12 jaar

Elvis

Biografische musicalfilm over Elvis Presley

1955. Een ontmoeting tussen twee mannen - de jonge, nog onbekende muzikant Elvis Presley en de ondernemende muziekmanager kolonel Tom Parker - zal de wereld veranderen. Meer dan 20 jaar lang zullen Elvis en de Kolonel samenwerken, van Presley’s prille doorbraak, zijn ongeziene status als wereldster tot zijn vroegtijdige dood. De complexe dynamiek tussen beide mannen schreef niet alleen muziekgeschiedenis, maar had ook een enorme impact op het persoonlijke leven van de iconische artiest, voor wie het allemaal begon als kleine jongen gefascineerd door gospelmuziek.

De film verkent het leven en de muziek van Elvis Presley (Austin Butler), gezien vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager kolonel Tom Parker (Tom Hanks). Het verhaal beschrijft de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen Presley en Parker, van Presley's doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika. Centraal in die reis staat een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla Presley (Olivia DeJonge).

Toen bekend werd dat  Baz Luhrmann ('Moulin Rouge', 'The Great Gatsby')  het levensverhaal van Elvis zou verfilmen stonden heel wat gegadigden te trappelen om de King of Rock & Roll te vertolken. De rol ging niet naar Harry Styles, maar naar de nog relatief onbekende Austin Butler ('Once Upon A Time in Hollywood'). Naast hem wel een grote naam, want niemand minder dan tweevoudig Oscarwinnaar Tom Hanks vertolkt de mysterieuze kolonel Parker. Priscilla Presley is alvast fan en vol lof over beide vertolkingen en Baz Luhrmanns typerende uitbundige visuele stijl: “This story is about Elvis and Colonel Parker’s relationship. It is a true story told brilliantly and creatively that only Baz, in his unique artistic way, could have delivered.”

Pers
“Austin Butler, who played Elvis is outstanding, Bravo to him… Tom Hanks was Col Parker in this film. What a character he was,” - Priscilla Presley

 

Nederlands ondertiteld, Engels gesproken.
Genre: Musical / Drama / Biografie
Regie: Baz Luhrmann 
Acteurs: Tom Hanks, Austin Butler, Olivia DeJonge e.a.
(Verenigde Staten - 2022)