THEATER/KINDEREN
Vanaf 5 jaar

Theater Artemis

De onzichtbare man

Verstoppertje spelen op filosofisch niveau

Twee artiesten, een theatertechnicus en een muzikant wachten op het begin van hun voorstelling. Alles is er, maar waar blijft toch het publiek? Al snel blijkt dat er meer dingen onzeker zijn. Want, wie speelt er op die piano? Van wie is dat koffiebekertje dat door de lucht zweeft? En welk spook gaat er daar met het verlengsnoer vandoor? Zijn ze er zelf eigenlijk wel? En kun je dat echt zien, of moet je dat maar geloven?

‘De onzichtbare man’ gaat over alles dat je niet ziet. En stiekem ook over hoe fijn het is om niet gezien te worden.

Jetse Batelaan regisseerde in 2014 ‘De man die alles weet’. Een kleutervoorstelling waarin René van ‘t Hof ouders én hun piepjonge kroost liet bulderen van het lachen. “Geniaal”, oordeelde NRC Handelsblad. Voor ‘De onzichtbare man’ bundelen zij én muzikant Keimpe de Jong opnieuw hun krachten. Een voorstelling met een onnavolgbare logica en humor die elke kijker op het puntje van zijn stoel zal zetten.

De voorstelling werd genomineerd voor de VSCD Mimeprijs en Gouden Krekel en stond in de selectie van Het Theaterfestival.

“Een hilarisch vervolg op hun vorige, bekroonde kleutervoorstelling ‘De man die alles weet’.” -
de Volkskrant ****

“Batelaan heeft zichzelf overtroffen. De filosofische grens tussen zichtbaarheid en onzichtbaarheid raakt prachtig aan de emotionele grens tussen lachen en huilen.” – Theaterkrant *****

“Een gewaagde kindervoorstelling met een filosofisch randje, opgevrolijkt met uitgekiende visuele vondsten.” - Brabants Dagblad

“De onzichtbare man, ja, die is echt onzichtbaar. Daar zijn geen trucjes voor. Hij bestaat gewoon!”
Fenna, 5 jaar

 

ACHTERGRONDINFORMATIE

Jetse Batelaan is regisseur en artistiek leider van Theater Artemis. Zijn werk is radicaal en grensverleggend. In binnen- en buitenland ontving hij meerdere prijzen voor zijn werk. Zo won hij in 2019 de Zilveren Leeuw voor Theater op de Biënnale in Venetië. 

Theater Artemis is een jeugdtheatergezelschap uit Den Bosch en maakt interactief en anarchistisch theater. Theater dat zich, in samenspel met het publiek, niet aan zijn eigen wetten houdt.

Regie: Jetse Batelaan
Spel: René van ’t Hof, Marijn Brussaard, Nimuë Walraven
Muziek: Keimpe de Jong i.s.m. Arend Niks
Decorontwerp: Theun Mosk
Assistent decorontwerp: Eva Koopmans
Lichtontwerp: Bart van den Heuvel
Kostuums: Liesbet Swings 

 • DO 23/02/2023 - 15:00 KOOP TICKETS
 • 1 uur 5 min.
 • Basis € 10
  Basis -13j € 8
  Vriend € 9
  Vriend -13j € 7
  VTK € 2
  VTK -13j € 1,60
 • Blauwe zaal
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 • De voorstelling werd genomineerd voor de VSCD Mimeprijs en Gouden Krekel en stond in de selectie van Het Theaterfestival.

 • 21/04/2018 -  Concertnews.be
  Een waanzinnige voorstelling. Recensie
 • 04/03/2018 -  Theaterkrant
  De filosofische grens tussen zichtbaarheid en onzichtbaarheid Recensie
 •