THEATER/KLASSIEK/MUZIEK

Volksopera, Wunderbaum en HERMESensemble

Boze Bejaarden

Een tragikomische operette & deurenkomedie met o.a. Jaak Van Assche & Wine Dierickx

‘Boze Bejaarden’ is een tragikomische operette van en over onze tijd. Het is een comedy of errors, een deurenkomedie met veel misverstanden en romantische, suikerige en warme momenten. Tegelijkertijd is het, zoals dat hoort in operette, ook een scherpe kritiek op onze omgang met ouderen.

Emilienne heeft een relatie met haar masseur Nestor. Het is dik aan, ze zijn smoorverliefd en genieten van hun hereniging, na een lange periode waarin ze elkaar niet mochten ontmoeten. Enkele buren zien het met lede ogen aan. Het geluk van het prille koppel confronteert hen met oude wonden. Ze bedenken een plan met onvoorziene gevolgen: iedereen in de omgeving wordt erin meegesleurd.

‘Boze Bejaarden’ wordt gebracht als een live luisterspel: de acteurs, zangers en musici nemen verschillende rollen aan om het verhaal tot leven te wekken. Annelies Van Parys arrangeerde aria’s uit het klassieke operette-repertoire en schreef nieuwe muziek bij tekst en libretto uit de pen van Gaea Schoeters en Annelies Verbeke.

Tekst: Gaea Schoeters, Annelies Verbeke 
Arrangement en compositie: Annelies Van Parys 
Met: Wunderbaum (Matijs Jansen, Wine Dierickx, Maartje Remmers), Jetty Mathurin, Frieda Pittoors, Leny Breederveld, Aus Greidanus, Jaak Van Assche 
Zang: Britt Truyts, Willem de Vries 
Ensemble HERMESensemble: Karin de Fleyt, Peter Merckx, Marc Tooten, Geert Callaert, Gaetan La Mela 
Dirigent Stijn Saveniers.
Producent Wunderbaum, HERMESensemble, Het Laatste Bedrijf, Volksopera 
Met steun van de Vlaamse Gemeenschap