THEATER/KLASSIEK/MUZIEK

Volksopera, Wunderbaum en HERMESensemble

Boze Bejaarden

Een tragikomische operette & deurenkomedie met o.a. Wine Dierickx & Britt Truyts

‘Boze Bejaarden’ is een tragikomische operette van en over onze tijd. Het is een comedy of errors, een deurenkomedie met veel misverstanden en romantische, suikerige en warme momenten. Tegelijkertijd is het, zoals dat hoort in operette, ook een scherpe kritiek op onze omgang met ouderen.

Emilienne heeft een relatie met haar masseur Nestor. Het is dik aan, ze zijn smoorverliefd en genieten van hun hereniging, na een lange periode waarin ze elkaar niet mochten ontmoeten. Enkele buren zien het met lede ogen aan. Het geluk van het prille koppel confronteert hen met oude wonden. Ze bedenken een plan met onvoorziene gevolgen: iedereen in de omgeving wordt erin meegesleurd.

‘Boze Bejaarden’ wordt gebracht als een live luisterspel: de acteurs, zangers en musici nemen verschillende rollen aan om het verhaal tot leven te wekken. Annelies Van Parys arrangeerde aria’s uit het klassieke operette-repertoire en schreef nieuwe muziek bij tekst en libretto uit de pen van Gaea Schoeters en Annelies Verbeke.

Productie: Wunderbaum, HERMESensemble, Het Laatste Bedrijf en Volksopera met de steun van de Vlaamse Gemeenschap
Tekst: Gaea Schoeters & Annelies Verbeke
Arrangement en compositie: Annelies Van Parys
Spel: Wunderbaum en Volksopera, met onder meer Wine Dierickx, Maartje Remmers, Britt Truyts, Matijs Jansen en Willem de Vries
Ensemble: HERMESensemble
Dirigent: Stijn Saveniers
Beeld: Trui Hanoulle, model Alena Kindt