THEATER
Vanaf 8 jaar

Kopergietery

Bambiraptor

Een beeldrijke voorstelling, waarin spelen met taal een kunst wordt

Heeft hier ooit, héél lang geleden, een dinosaurus rondgelopen?
Waren dino’s eigenlijk gigantische kippen?
Hoe smaakt een prehistorische omelet?
Zijn alle dino’s uitgestorven?
Waar zijn al die dode dino’s gebleven?
Verpulverd tot zand?
Zitten er dinodeeltjes in de zandbak op school?
Tussen mijn tenen?
Tussen mijn tanden?
Zitten er dinodeeltjes in mij?
En ben ik dan ook een dino?

Jonas en Mats sluipen een dolgedraaid kinderhoofd binnen. Ze gaan op zoek naar de alledaagse verwondering die de kleinste kinderen en de grootste filosofen met elkaar delen. Gaandeweg raken ze verstrikt in harige hersenspinsels, veelhoekige denkkaders en onvoorziene gedachtenkronkels.

Bambiraptor, een geestige viering van het kinderhoofd dat niet kan stoppen met doordraaien.

**** "Een uitzonderlijk creatieve en beeldrijke jeugdvoorstelling, waarin spelen met taal een kunst wordt. Een pretentieloze ode aan de fantasie."
Het Nieuwsblad, M. Degrande   

 

Mats Vandroogenbroeck studeerde in 2019 af aan de opleiding drama aan KASK School of Arts Gent. Voor Through the Looking-Glass (and what we found there) ontving hij samen met Timo Sterckx en Nona Demey Gallagher de Sabam Jongtheaterschrijfprijs TAZ 2019. Samen vormt het drietal sinds 2019 het theatercollectief Krapp vzw. Hun meest recente creatie Weird Tales toert momenteel in Vlaanderen. Verder is Mats verbonden aan het Gentse kunstenaarscollectief Zuidpark. Voor KOPERGIETERY speelt hij mee in Fun Loving Humans en Shakira & Chikara.

Jonas Baeke studeert dit jaar af als theatermaker aan KASK School of Arts Gent. Hij nam tot zijn 18e deel aan de Theaterateliers van KOPERGIETERY en speelt mee in de voorstelling Fun Loving Humans. Samen met Mats en andere jonge artiesten richtte hij het Gentse kunstenaarscollectief Zuidpark op. Afgelopen zomer creëerde hij met Martha Balthazar Onze mensen (Victoria Deluxe). Voor DE MAAN maakt/speelt hij met Jef Hellemans Our kids.

Dounia Mahammed won met haar eerste solo Salut Copain in 2015 de Sabam Jongtheaterschrijfprijs TAZ. In 2017 overtuigde ze pers en publiek met opnieuw een solo:  w a t e r w a s w a s s e r, waarbij Alan Van Rompuy op piano improviseerde. Momenteel spelen ze hun nieuwe project GNAB◊RRETN¡ . Net als Mats en Jonas is ze betrokken bij Zuidpark. Ze schreef het libretto voor Ophelia, een productie van Inne Goris (i.s.m. LOD, Opera Ballet Vlaanderen & hetpaleis). Ze stond als speler in Giants van Laurens Aneca, Lucas van der Vegt en Jesse Vandamme, in Wishfull Thinking van Simon D’Huyvetter en binnenkort speelt ze Operette van Tibaldus.

Emiel Astrid Rambeaux Vandekerckhove studeert dit jaar af als beeldend kunstenaar aan LUCA School of Arts. Hij leerde Jonas kennen in de theaterateliers van KOPERGIETERY. Van jongs af aan tekent hij veel. Deze tekeningen zet hij nu ook om in schilderijen, tatoeages, muurschilderingen en animatiefilm. Daarnaast is hij mede-oprichter van het Astrid collectief, waarmee hij reeds vier jaar lang exposities en performances organiseert.

“Een spervuur van talige en visuele grappen, alle[1]maal even puntig en pertinent. Je lacht je een breuk. Het is ook theater in zijn puurste vorm: alles kan hier voor alles staan. Niets ligt hier vast. Het zijn de spelers die je het doen zien zoals zij het zien.” PZAZZ, P. T’Jonck

“‘Bambiraptor’ geeft het jeugdcircuit een bijzondere glans, dankzij een sublieme tekst en een intelligente mis-en-scène, die een eindeloze reeks aan krachtige beelden opwekt.” Juryrapport HET THEATERFESTIVAL “

Spel & creatie: Jonas Baeke, Mats Vandroogenbroeck
Coach/stem: Dounia Mahammed
Art director: Emiel Astrid Vandekerckhove
Muziek: Elisabeth Klinck
Forestier: Sybren Janssens
Licht: Jeroen Doise
Klank: Diederik De Cock
Decorbouw & techniek: Jonas de Wulf, Sebastien Van Huffel, Gielke Smet, Koen Demeyere, Bart Vanbellegem en Filip Timmerman
Productiemanager: Polien Demeulemeester
 

EEN PRODUCTIE VAN KOPERGIETERY & KGbe

MET DE STEUN VAN de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid