FILM
Vanaf 8 jaar

Bigger Than Us

Documentaire over jonge changemakers

Sinds ze 6 jaar is zet de 18-jarige Melati zich in tegen plasticvervuiling in haar thuisland Indonesië. Samen met haar is een hele generatie opgestaan om de wereld op een positieve manier te veranderen. Overal strijden jongeren tegen de klimaatcrisis, denken ze na over de toekomst van de democratie of zetten zich in voor vluchtelingen. Ze vechten tegen alle vormen van onrecht. Één tegen allen. Soms met gevaar voor eigen leven of veiligheid zorgen ze voor anderen en voor de aarde. Het zijn de changemakers van vandaag.  
 
Melati vertrekt op reis om overal ter wereld deze jongeren te ontmoeten. Ze wil begrijpen waar ze de energie en het doorzettingsvermogen vandaan halen om te blijven strijden voor verandering. Van de favela's van Rio tot afgelegen dorpen in Malawi, van geïmproviseerde boten aan het Griekse eiland Lesbos tot Indiaanse ceremonies in de bergen van Colorado. Rene, Mary, Xiu, Memory, Mohamad en Winnie tonen ons de prachtige wereld van van moed en engagement en je engageren voor iets dat veel groter is dan jezelf. Op het moment dat de wereld op het randje van de afgrond lijkt te staan, laten deze jongeren zien hoe we het misschien wél kunnen aanpakken en hoe we zelf de verandering kunnen zijn waarnaar we verlangen.

Pers
“Je kan bijna niet anders dan diep onder de indruk zijn van die gepassioneerde jongeren die -in tegenstelling tot de meeste politici- niet bij de pakken blijven zitten en op hun eigen dappere manier kleine kruistochtjes voeren voor een mooiere (en plasticvrije) aarde.” (HUMO)
“Deze documentaire is voor iedere idealist een bron om fossielvrije moed uit te tanken.” (DE STANDAARD)

 

Programma:

- 17.30 uur: Film ‘Bigger Than Us’, docu over jonge changemakers .
- 17 tot 22 uur: Infostanden van Duurzame Heistenaars en van autodelen.
- 20 uur: Lezing over voedselbossen door Louis De Jaeger.
- Tussen de film en de lezing worden proevertjes voorzien van vegan dessertjes, vegan koude bereidingen en een drankje, alles van eigen Heistse bodem.
- Onder de kijkers van bovenstaande film en lezing wordt een Proef Heist box verloot. Trekking na de lezing rond 21.30 uur.

Nederlands ondertiteld, Engels gesproken.
Genre: Documentaire
Regie: Flore Vasseur
Acteurs: Melati Wijsen, Rene Silva, Memory Banda e.a.
(Frankrijk - 2021)

 • WO 21/09/2022 - 17:30 KOOP TICKETS
 • 1 uur 36 min.
 • Basis € 6
  Vriend € 5,50
  VTK € 1,20
  (Online reserveren = 1 € korting)

  Combiticket film + lezing Louis De Jaeger : € 9
 • Schouwburg
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 • Na de film, om 20 uur, geeft Louis De Jaeger een lezing over 'Voedselbossen'. Voor deze lezing heb je een apart ticket nodig. Je kan natuurlijk ook het goedkoper combiticket van 9 euro nemen voor film + lezing.

 •