te gast WOORD

Planeet Heist - Louis De Jaeger

Voedselbossen

In de zomer van 2020 filmde Louis De Jaeger een documentaire over Belgische voedselbossen in alle mogelijke vormen: in privetuinen, een psychiatrie, als landbouwvorm of als stadspark. Louis is er heilig van overtuigd dat dit dé toekomst is van de landbouw en groeninrichting en brengt graag de passie voor de magie van bomen over aan een breed publiek.

Eco-entrepreneur Louis De Jaeger heeft vijf jaar lang de wereld rondgereisd met zijn vriendin. Tijdens zijn reizen is hij in contact gekomen met verschillende wereldproblemen, gaande van de teloorgang van natuur tot ondervoeding. Hopeloos op zoek naar oplossingen heeft hij een passie voor duurzaam ondernemen ontdekt. Hij verdiepte zich onder andere in natuurlijke landbouw, landschapsontwerp, hernieuwbaar bouwen, en transport. Terug in België richtte hij verschillende bedrijven, organisaties en campagnes op om zo’n groot mogelijke positieve impact in de wereld te maken. Nu wil hij zoveel mogelijk mensen inspireren en helpen om hetzelfde te doen!

 

Programma:

- 17.30 uur: Film ‘Bigger Than Us’, docu over jonge changemakers .
- 17 tot 22 uur: Infostanden van Duurzame Heistenaars en van autodelen.
- 20 uur: Lezing over voedselbossen door Louis De Jaeger.
- Tussen de film en de lezing worden proevertjes voorzien van vegan dessertjes, vegan koude bereidingen en een drankje, alles van eigen Heistse bodem.
- Onder de kijkers van bovenstaande film en lezing wordt een Proef Heist box verloot. Trekking na de lezing rond 21.30 uur.
 • WO 21/09/2022 - 20:00 KOOP TICKETS
 • € 5,00
  Combiticket lezing + film 'Bigger Than Us' : € 9
 • Organisatie - Planeet Heist i.s.m. Duurzame Heistenaars en CC Zwaneberg
 • Blauwe zaal
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 • Voorafgaand aan deze lezing wordt in CC Zwaneberg om 17.30 uur de film ‘Bigger Than Us’ vertoond. Voor deze film heb je een apart ticket nodig. Je kan natuurlijk ook het goedkoper combiticket van 9 euro nemen voor film + lezing.

  Van 17 tot 20 uur kan je ook nog wat info opdoen bij de standjes van de Heistse duurzame helden en Autodelen in Heist

 •